3 dingen om te overwegen voor een kwaliteitskoop

Je kent het wel, of niet kan ook, maar je koopt iets en je bent er op het eerste gezicht helemaal blij mee. Maakt er veel gebruik van, maar toch knaagt er al wel iets. Het is bijna perfect, maar net weer niet. Toch ben je er blij mee, totdat de eerste scheuren in je relatie komt met je meubelstuk, bijvoorbeeld je sofa. Het is toch niet van hele goede kwaliteit, want de kussens glijden eruit en er komen toch al heel snel wat gebreken tevoorschijn. Dit wilde je niet. Hoe kan je dit dan voorkomen? Hierbij drie dingen waar je op moet letten:

#1 Zoek een robuust frame

Een goed gemaakte hoeksalon heeft een stevig frame, zodat hij niet kromtrekt of scheurt tijdens gebruik. Zoek voor een stevige bank die de tand des tijds doorstaat een frame van in de oven gedroogd massief hout. In de oven gedroogd betekent dat het vocht verwijdert dat kromtrekken en kraken kan veroorzaken, en piepende hoeksalons.

Je wilt ook op zoek naar een frame dat bij elkaar wordt gehouden met pluggen, houten hoekblokken of metalen beugels. Alles bij elkaar wordt gehouden door alleen nietjes, lijm of spijkers kan uit elkaar vallen of veel gemakkelijker ongedaan worden gemaakt.

#2 Comfort is in de kussens

Wat er in de kussens zit, kan de prijs en kwaliteit van de bank drastisch beïnvloeden. De meeste kussens hebben een kern van polyurethaanschuim – hoe dichter het schuim is, hoe zwaarder en langer het meegaat. Goedkope banken hebben alleen de kern van poly-schuim en dat is alles. In meubels van hogere kwaliteit is de polyschuimkern omwikkeld met watten.

Er zijn talloze opties om uit te kiezen wat betreft kusseninhoud, maar de twee die het meest worden aanbevolen op het gebied van kwaliteit, prijs en comfort zijn hoog veerkrachtig (HR) schuim met een tussenlaag van dons en conventioneel schuim gewikkeld in polyester tussenvulling.

#3 Overweeg tijdloze bekleding

Bekleding is het element dat de kosten van een hoeksalon het meest beïnvloedt. U wilt zeker weten dat een duur meubel waarin u investeert een duurzame stof heeft en bestand is tegen dagelijks gebruik. Prestatiestoffen zijn vlekbestendig en kunnen zelfs worden gebleekt zonder de kleur te beïnvloeden. Ze zijn enkele van de meest duurzame die er zijn, hoewel duur. Als dat niet in het budget zit, zijn katoen, katoenmixen, leer en wol goede opties. Ik stel voor om een ​​neutrale kleur te kiezen die jarenlang niet uit de mode zal raken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *