3 type afvoersystemen van drogers

Een droger is een trouw apparaat dat ons veel moeite bespaart. Door een droger te gebruiken hoeven we niet zelf al onze kleding op te hangen en weer af te halen als het droog is. Daarnaast staat er niet dagenlang een groot droogrek in ons huis. Een droogkast kopen bespaart je al met al een hoop moeite. Hieronder kan je lezen hoe drie type drogers het vocht wat uit de kleding wordt gehaald afvoeren.  

Met ventilatie  

Geventileerde modellen pompen de warme en vochtige lucht uit de trommel via een flexibele slang naar buiten, dus de droger moet naast een muur of raam staan. De machine kan permanent worden ontlucht via een buitenmuur met behulp van een ontluchtingskit. De meeste modellen hebben een eigen kit. Ook zou je een flexibele slang uit een raam kunnen hangen als de machine in gebruik is. Dit is een tijdelijke methode die niet ideaal is tijdens koud of nat weer. Droogtrommels met ventilatie zijn het meer traditionele type droger en zijn meestal de goedkoopste modellen. 

Met condensor 

Met condensors hoeft u de afvoerslang niet via een ventilatieopening naar buiten aan te sluiten, en deze drogers kunnen overal in uw huis worden geplaatst. Zorg er wel voor dat die ruimte goed geventileerd is. Ze werken door de stoom in de machine te condenseren en er water van te maken. Dit wordt opgevangen in een uitneembaar waterreservoir. De containers kunnen gemakkelijk worden uitgetrokken en kunnen in de gootsteen worden geleegd als ze vol zijn. De meeste machines hebben een indicatielampje om u te laten weten wanneer de container moet worden geleegd. 

Met warmtepomp 

De nieuwste modellen met warmtepomp maken gebruik van slimme technologie om uw wasgoed te drogen door hete lucht te gebruiken om water uit de kleding te halen, dat vervolgens verdampt in een tank. Dit zijn meestal de duurste modellen met de meest geavanceerde functies. Warmtepompdrogers zijn ook energiezuiniger dan de andere typen. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *