Rondom houten huizen zitten natuurlijk veel mythes en wordt veel over gezegd. Wij gaan 4 van deze mythes onderhanden nemen en vertellen uw of deze wel of niet waar zijn. Dit soort mythes ontstaan snel als mensen informatie door praten. Bij elk gesprek van persoon op persoon ontbreken er steeds meer details waardoor er gedachten ontstaan rondom houten huisjes die vaak niet van toepassing zijn.
Een van deze gezegdes is dat het vaak langer duurt om houten huizen in elkaar te zetten. Het gehele bouwproces zou langer duren als het bouwproces van een stenen huis. Echter is een heel groot fabel sterker nog. Vaak is het bouwproces van een houten huis sneller als dat van een stenen huis. Aangezien het huis merendeel bestaat uit hout is het makkelijk en snel op 1 plek te bewerken waardoor het op locatie met paar kleine bewerkingen vaak binnen een dag opgebouwd. Een ander gezegde/fabel is het feit dat houten huisjes alleen voor weekenden en vakanties bedoeld is. Ook dit gezegde is niet waar. Een houten huis is goed voor uw gezondheid. Daarom hebben mensen ook vaak een houten kantoor in de achtertuin staan. Het helpt met uw gezondheid en het helpt met uw concentratie. Uit testen is gebleken dat een houten huis gezonder is voor uw lichaam. Dat brengt mij bij gezegde/mythe drie. Vaak wordt gezegd dat een houten huis vaak minder stevig is of minder lang mee gaat. Nou zijn dit ten eerste 2 verschillende dingen van elkaar. Een houten huis is niet per definitie minder stevig. Sterker nog de kleinere huisjes zijn vaak steviger als een normaal stenen huis. Daarnaast is de duurzaamheid van een houten huis ook op orde. Omdat Maestro tuinhuizen een speciale lak en dekking op de blokhutten aanbrengt waardoor u geen tot amper last heeft van vochtplekken of rot hout. Hier gaan vaak veel mensen de mist in omdat ze denken dat hout een kwetsbaar bouwmateriaal is. Terwijl hout gebruikt wordt in de bouw voor een reden. Door zijn flexibiliteit en stugheid is het het perfecte materiaal voor in de bouw.
Als laatste gezegde/mythe gaan we kijken naar het feit dat houten huizen vaak sneller vlam vatten dan normale huizen? Nou zeggen we deze zit al op een andere manier om u al op een andere manier te laten denken. Een houten huis heeft geen elke reden om sneller vlam te vatten als een normaal huis. Als u normaal omgaat met uw huis en huishouden zou er geen reden moeten zijn voor een vuurtje op de eerste plaats. Daarnaast is de elektriciteit of fornuis nooit in direct contact met het hout. Door de speciale coating op het hout duurt het ook een stuk langer voor dit daadwerkelijk vlam vat dan een onbewerkt stuk hout. In het hout dat wij gebruiken zitten speciale stoffen die verspreiding van brand tegengaan. Daarbij is een houten huis van Maestro dus net zo brandveilig als een huis van een andere fabrikant. Zoals u ziet zit er vaak een logische redenering achter een gezegde/mythe.