4 tips voor het kiezen van terrasmeubilair

Koop slim met dit essentiƫle advies voor terrasmeubilair. Groot terrasmeubilair brengt comfort en functionaliteit in jouw buitenruimtes. Met een ruime tafel en gebruiksvriendelijke, comfortabele stoelen wordt een eenvoudig gemetseld terras omgetoverd tot een zintuiglijke eetbestemming. Voorzie een gezellige veranda met een rieten bank en een klassieke rieten schommelstoel, beide gevuld met voldoende kussens, en de veranda zal snel een tweede familiekamer worden tijdens de maanden met warm weer.

Bekijk de volgende tips voor het kiezen van het beste terrasmeubilair voor jouw ruimte. Een doordachte planning zorgt ervoor dat jouw buitenruimte jarenlang uitnodigend blijft.

#1 Maak een lijst

Denk eerst na over hoe u wilt dat jouw buitenruimte functioneert. Wilt u dat het op warme zomeravonden als eetgedeelte dient? Wilt u jouw volgende etentje of het verjaardagsfeestje van jouw dochter in de ruimte organiseren? Is een rustig leeshoek meer van wat u zoekt in jouw buitenkamer?

Maak een lijst van de vele dingen die jij in de ruimte wilt doen en gebruik deze als gids om te bepalen welk type meubelstuk nodig is, bijvoorbeeld een ligbed tuin. Als de belangrijkste functie van jouw 12×16-meter terras het houden van informele cocktails in de avond is, is er geen eettafel nodig. Kies voor voldoende comfortabele stoelen, verschillende bijzettafels en een vuurplaats.

#2 Neem plaats

Neem plaats voordat je iets koopt. Comfortabel terrasmeubilair zal, net als interieurmeubilair, regelmatig worden gebruikt in plaats van onaantrekkelijk terrasmeubilair, dat er misschien goed uitziet maar niet zo goed zit.

#3 Ga voor Easy Care

Reserveer het grootste deel van jouw tuinuren om te genieten van jouw ruimte, in tegenstelling tot het onderhoud van meubels wanneer u onderhoudsvriendelijk terrasmeubilair koopt. De meeste metalen, teak, ceder en rieten stukken voor alle weersomstandigheden zijn onaangedaan door wat de natuur hun kant op gooit. Meubels gemaakt van deze vergevingsgezinde materialen zullen er jarenlang prachtig uitzien.

#4 Overweeg opslag

Voeg jaren toe aan de levensduur van jouw terrasmeubilair door deze buiten het seizoen op een beschermde locatie op te slaan, zoals een garage of kelder. Zelfs de sterkste meubels, zoals teakhouten stoelen of een smeedijzeren bank, gaan langer mee als ze worden opgeborgen wanneer ze niet worden gebruikt. Als jouw opslagruimte beperkt is, zoek dan naar terrasmeubilair dat kan worden opgevouwen of gemakkelijk uit elkaar kan worden gehaald voor compacte opslag.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *