Akoestische panelen plaatsen

Mensen die veel op kantoor of thuiswerken zullen regelmatig last hebben van een slechte akoestiek. Een goede akoestiek is een essentieel onderdeel van de ruimte of werkplek. Dit is ook een van de reden waarom interieurontwerpers steeds meer aandacht besteden aan geluidsdemping en daarom ook steeds meer werken met akoestische plafondpanelen. Bepaalde materialen dempen geluid wat een positief effect heeft op het concentratievermogen en zo de onrust op een werkplek verminderd.

Geluidsgolven beperken

Wanneer een omgeving beter in staat is om geluid te absorberen en te verdelen, zullen bezoekers zich meer op hun gemak voelen en zullen medewerkers minder snel afgeleid zijn van hun werkzaamheden. De ruimte galmt veel minder en klinkt gelijk veel warmer. Dit zorgt voor meer rust op de werkvloer.

Om de akoestiek te verbeteren in grote, kille en galmende ruimten zijn speciale geluidsabsorberende panelen en elementen ontwikkeld. Dit noemen we ook wel akoestische panelen. Akoestische plafondpanelen worden meestal aan het plafond bevestigd maar kunnen ook toegepast worden op wanden of juist als standalone. De producten passen in iedere ruimte, zowel in woningen als in bedrijfsruimtes. Ook zijn akoestische panelen goed te gebruiken in restaurants of entrees.

Diverse akoestische systeemplafonds

Je kunt kiezen voor een onopvallend systeemplafond, maar je kunt akoestische platen ook gebruiken als blikvanger in een ruimte. Zo heeft Systeemplafonds.nl ronde plafondeilanden met verschillende diameters, maar ook grijze plafondeilanden in diverse formaten met een stoere, industriële look. Wanneer je graag wat meer dynamiek in de ruimte wil is het ook mogelijk om de panelen op verschillende hoogtes te hangen.

Systeemplafond plaatsen

Hoe groter de ruimte, hoe meer plafondpanelen je nodig hebt om de akoestiek te verbeteren. De diverse akoestische plafondplaten in het assortiment van Systeemplafonds kunnen op verschillende manieren gemonteerd worden. Indien je graag wenst, wordt het plafond ook voor je gemonteerd.  Kijk op de website Systeemplafond.nl voor meer inspiratie en vraag eventueel persoonlijk advies aan een van de medewerkers.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *