Alles over het veiliger maken van de werkplek

Veiligheid op het werk is een van de belangrijkste zaken voor bedrijven over de hele wereld. Werkgevers proberen nieuwe manieren te vinden om hun externe, eerstelijns- en kantoormedewerkers veilig en gezond te houden. Veilige werkplekken zijn namelijk ook productieve werkplekken. Veiligheid van werknemers betekent ervoor zorgen dat werknemers een veilige werkplek hebben. Ze hebben veilig gereedschap nodig, veiligheidskleding zoals werkbroeken heren en helmen. Daarnaast moet er een veilig beleid zijn met veilige procedures die moeten worden gevolgd. Organisaties hebben de morele plicht om ervoor te zorgen dat hun werkplekken veilig zijn. Als ze geen moeite doen om de werkplek veilig te maken, kunnen ze ernstige juridische en financiële gevolgen krijgen.

Het belang van een ​​veilige werkplek

Werknemers vinden het prettig om een ​​veilige werkplek te hebben. Dit laat zien dat hun baas om hun veiligheid geeft. Ze voelen zich veilig wanneer ze worden voorzien van veiligheidsuitrusting van Proforto. Daarnaast moeten ze worden geïnformeerd en georiënteerd over veiligheidspraktijken op de werkplek. Hierdoor zijn medewerkers die zich veilig voelen op het werk ook loyaler aan hun bedrijf en blijven ze daar langer. Mensen die zich niet veilig voelen op het werk of die gewond zijn geraakt op het werk, zullen veel eerder op zoek gaan naar een nieuwe baan. Medewerkers die zich veilig voelen op het werk zijn ook productiever dan degenen die veel blessures hebben opgelopen. Dit komt omdat ze er zeker van zijn dat ze de klus zullen klaren zonder fysiek gewond te raken. Daardoor neemt de kwaliteit van hun werk toe.

Veiligheidspraktijken op het werk

Voordat je begint met het maken van een veiligheidsplan voor de werkplek, is het belangrijk om alle mogelijke bronnen van gevaar te identificeren en te begrijpen. De eerste stap bij het beschermen van werknemers op het werk is om erachter te komen wat de veiligheidsrisico’s en problemen zijn. Enkele van de meest voorkomende gevaren houden vaak verband met gevaarlijke chemicaliën, mechanische problemen en het risico van vallen van hoge plaatsen. Na het maken van een lijst van alle mogelijke gevaren op de werkplek, is de volgende stap het opstellen van veiligheidsregels en -procedures. Veel bedrijven hebben veiligheidshandboeken die werknemers kunnen raadplegen als ze niet zeker weten wat ze moeten doen.

Houd medewerkers op dezelfde lijn om een ​​veiligheidscultuur op te bouwen.

Stel dat je een werkplek wilt creëren die om zijn werknemers geeft, hen een goede ervaring biedt en een veiligheidscultuur bevordert. In dat geval moeten al je medewerkers, inclusief leiders en managers, op één lijn zitten. Hierbij vergeten werkgevers vaak hoe belangrijk open en eerlijke communicatie op het werk is. Organisaties moeten meer doen dan alleen een duidelijk plan opstellen en veiligheidstrainingen geven. Ze moeten ook manieren vinden om werknemers ertoe aan te zetten hun gedrag te veranderen, bijvoorbeeld door hen inspirerende verhalen te vertellen over veiligheid, hen te vertellen over nieuwe veiligheidsprogramma’s en te praten over de successen van het bedrijf.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *