Apparatuur waarvan bewezen is dat ze nuttig zijn in de fabrieksindustrie

De fabrieksindustrie is een van de grootste industrieën ter wereld en blijft als maar groeien. De apparatuur die in deze branche wordt gebruikt is erg belangrijk. Zonder deze apparatuur kan je als bedrijf niet goed functioneren. De manier waarop producten vandaag de dag worden gemaakt, is anders dan hoe ze decennia geleden werden gemaakt. Deze veranderingen zijn het gevolg van technologische vooruitgang. Momenteel zijn er veel apparatuur waarvan is bewezen dat ze nuttig zijn in deze branche.

Schroefcompressor

Een schroefcompressor is een type zuigercompressor, die spiraalvormige schroeven gebruikt om gas of vloeistof van het ene vat naar het andere te verplaatsen. De energie die nodig is voor de beweging van deze schroeven wordt afgeleid van de vloeistof onder druk erin. Dit resulteert in een laag energieverbruik terwijl de efficiëntie van de warmteoverdracht wordt verhoogd. Het belangrijkste voordeel van een schroefcompressor ten opzichte van andere typen compressoren is dat deze onder extreem hoge druk en temperatuur kan werken zonder defect te raken. Dit maakt ze ook geschikt voor gebruik in chemische verwerkingsinstallaties waar agressieve chemicaliën aanwezig zijn vanwege hun corrosiebestendige eigenschappen.

Compressoren

Compressoren van Van Elewout worden gebruikt in verschillende industrieën. Compressoren zijn machines die gassen, vloeistoffen of andere materialen comprimeren door het volume van het materiaal bij een constante druk te verminderen. Ze kunnen worden gebruikt om lucht, gas en stoom onder hoge druk te genereren door verdampte koelmiddelen die tot het kookpunt zijn verwarmd, te comprimeren. Compressor types zijn onder meer zuigercompressoren, scrollcompressoren en schroefcompressoren.

Pompen

Pompen worden gebruikt om vloeistoffen en gassen te verplaatsen. Ze worden vaak aangetroffen in fabrieken waar ze vloeistoffen door leidingen transporteren. Er zijn twee soorten pompen, namelijk centrifugaalpompen en verdringerpompen. Een verdringerpomp gebruikt zuigers of tandwielen om bij elke cyclus een bepaalde hoeveelheid vloeistof of gas te verplaatsen. Dit type pomp kan worden gebruikt voor zowel vloeistof- als gastoepassingen. Centrifugaalpompen gebruiken een draaiende waaier om de vloeistof voort te stuwen. Dit type pomp komt vaker voor in industriële omgevingen, omdat het beter geschikt is voor het verpompen van vloeistoffen bij hogere drukken dan verdringer modellen aankunnen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *