Boodschappen doen voor gezondere opties

Boodschappen doen kan een stressvolle bezigheid zijn. De winkel is vaak overvol met veel drukke consumenten en een breed scala aan product opties. Deze kunnen je winkelervaring frustrerend maken. Hoe kun je je boodschappen kiezen en tegelijkertijd de gezondste opties kiezen? Lees ten eerste het voedingsetiket voor elk product, zelfs van de items die beweren gezond te zijn. Zoek naar extra suikers, zout, cholesterol en verzadigd vet. Vergelijk portiegroottes en verschillende merken om het gezondste alternatief te kiezen. Zorg ervoor dat je de items op de lijst kunt uitspreken. Als je dat niet kunt, betekent dit dat het waarschijnlijk toevoegingen zijn die niet goed zijn voor je gezondheid. Je kunt ook zoeken naar plus aanbiedingen om gezonde artikelen te vinden voor een goede prijs. 

Wat moet er op je boodschappenlijstje staan?

Maak een boodschappenlijstje voordat je naar de supermarkt gaat. Plan je maaltijden voor de week van tevoren, zodat je niets op je lijst vergeet. Als je een lijst maakt voordat je boodschappen gaat doen, kun je alleen kopen wat je nodig hebt. Dit kan je helpen geld te besparen en je winkelervaring sneller en beter te maken. Een lijst kan je ook helpen om vast te houden aan de gezondere items die je wilt kopen. Volkoren granen moeten de eerste zijn in de lijst met ingrediënten van de artikelen die je gaat kopen. Volle granen kunnen worden gevonden in een verscheidenheid aan voedingsmiddelen, zoals crackers, ontbijtgranen, tortilla’s, pasta en andere granen. Deze voedingsmiddelen zijn vaak rijk aan vezels, wat goed is voor je spijsvertering.

De Do’s bij het kopen van gezonde opties in de supermarkt

Er zijn voedingsmiddelen die zijn gemarkeerd als “gezonde voedingsmiddelen voor het hart”. Deze indicatie helpt bij het identificeren van bepaalde ingrediënten die nuttig zijn voor de algehele gezondheid van je hart. Deze producten moeten strikte voedingsnormen volgen om ervoor te zorgen dat wat ze beweren “gezond voor het hart” te zijn, waar is. Supermarkten gebruiken marketingmethoden om duurdere artikelen op ooghoogte te positioneren. Je kunt goederen met goede voedingswaarde vinden die echt als gezonde keuzes worden beschouwd in de onderste of bovenste schappen. Ze zijn ook goedkoper en je kunt de lidl folder volgende week gebruiken om deals te zoeken voor deze gezonde producten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *