De basis van alle chocolaatjes

De basis van alle vormen van chocolade is chocoladelikeur of staat bekend als ongezoete chocolade. Cacao nibs zijn het binnenste van de cacaoboon en worden gebruikt om een ​​dikke en donkere chocoladepasta te maken. De penpunten zijn zorgvuldig geslepen voor een gladde afwerking. Deze pasta verandert in een vloeistof die bij verhitting in repen of chips kan worden gevormd. Chocoladelikeur is volledig gemaakt van cacao en bevat geen andere stoffen. Deze pasta scheidt zich onder hoge druk in cacaoboter en cacaopoeder, ook wel cacaobestanddelen genoemd. Chocoladelikeur is ondanks zijn naam geen alcoholische drank.

Wat zit er in witte chocolaatjes

De crème- of ivoortint van witte chocolade maakt het gemakkelijk te herkennen. Suiker, cacaoboter, melk, vanille en lecithine worden gebruikt om het te maken. Lecithine is een emulgator die de ingrediënten helpt samen te smelten. Witte chocolade krijgt zijn heerlijke vanillegeur van deze componenten. Witte chocolade wordt over het algemeen beschreven als een zoet smaakprofiel met sterke ondertonen van gezoete gecondenseerde melk en vanille. Witte chocolade van goede kwaliteit heeft een rijke en romige textuur dankzij de cacaoboterbasis en het hoge suiker- en melkgehalte. Witte chocolaatjes zijn bijna overal verkrijgbaar, maar chocolade kopen bij Gust Royal maakt een groot verschil.

Meer over melkchocolade

We herinneren ons allemaal en genieten van melkchocolade vanaf onze kindertijd. Melkchocolade wordt vaak erkend als de meest populaire vorm van chocolade vanwege de lichtbruine romige textuur en zoete smaak. Chocoladelikeur cacaobestanddelen en cacaoboter worden gemengd met suiker en melk om het te maken. Sojalecithine, een emulgator, wordt toegevoegd om de gladheid te verbeteren. Melkchocolade moet minimaal 10% chocoladelikeur en 12% melk bevatten. Laat de geur van een stuk melkchocolade de kamer doordringen. De aroma’s van gekarameliseerde suiker, vanille, chocolade en zuivel zullen u bevallen. Neem een ​​hap en laat de smaak over je heen komen. Melkchocolade heeft een zoet en chocoladeachtig smaakprofiel met boventonen van verwarmde melk en gekarameliseerde suiker en heeft ook een vanille-nasmaak. Ga naar Gust Royal om te genieten van de smaak van melkchocolade.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *