De historie van een keyboard

Het keyboard is wereldwijd bekend en immens populair. Weinig mensen zijn maar bekend met de bijzondere geschiedenis die het keyboard bij zich draagt. Veel mensen verwachten dat de voorganger van het keyboard een pianos is, maar dat is niet zo. Het keyboard kent haar eigen bijzondere geschiedenis. In dit blogartikel wordt meer verteld over de geschiedenis van het keyboard.

De voorganger van het keyboard

De piano is dus niet de voorganger van het keyboard, maar wat dan wel? Een piano en keyboard hebben veel met elkaar gemeen, maar de voorganger van het keyboard is de orgel. Een orgel lijkt totaal niet op een keyboard, maar het is toch echt zo. De orgel had een te groot formaat om mee te nemen naar verschillende plaatsen. Hiervoor moest een oplossing voor komen. De oplossing werd gevonden door de Amerikaan Bob Moog. Bob Moog bouwde in 1964 de synthesizer. Dit is de voorloper van het keyboard. Rond het jaar 1980 werd het eerste keyboard geproduceerd. 

Productiemateriaal

De toetsen van een orgel werden oorspronkelijk gemaakt van ivoor. Ivoor werd een omstreden onderwerp. De handel in ivoor werd daarom ook even later verboden. Omdat ivoor geen optie meer was voor het maken van toetsen, moest er gezocht worde naar een ander productiemateriaal voor de toetsen. Hout met een laag kunststof was de vervanger van ivoor. 

Verschillende keyboards

Niet elk keyboard is hetzelfde. Er zijn verschillende soorten en maten keyboards beschikbaar. Er zijn ook verschillende keyboards met een verschillend aantal toetsen. Maar waarom is dit zo? Verschillende doelgroepen worden bereikt met het keyboard. Keyboards met 61 toetsen bijvoorbeeld zijn gemaakt voor diegene die keyboardlessen volgen, of graag met beide handen willen spelen. Een keyboard met 49 toetsen is voornamelijk voor de jongste muzikanten. Keyboard met 49 toetsen is het kleinste formaat keyboard. Naast deze twee aantallen heb je ook keyboards met 88 toetsen en een keyboard met 54 toetsen.

Een keyboard aanschaffen

Voor het aanschaffen van een keyboard of andere muziekinstrumenten raden wij MaxiAxi aan. Maxiaxi heeft niet alleen een ruim aanbod in muziekinstrumenten, maar ook in andere consumentenelektronica. Het team vol met specialisten helpt jou graag verder!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *