De palletstelling en de voordelen

Misschien heb je het zelf wel eens gehoord wanneer je discussieert over het optimaal inrichten van een magazijn: een palletstelling. Grote bedrijven maken veel gebruik van palletstellingen, maar wat is het precies? Lees verder meer over wat het is en wat de de voordelen van een palletstelling zijn.

Wat is een palletstelling?

Een palletstelling is eigenlijk zoals de naam zelf al zegt: het is een stelling waarop je pallets en goederen plaatst. Deze pallets en goederen zijn vaak van verschillende gewichten en formaten en dat geldt ook voor de palletstellingen zelf. Pallets worden door middel van een heftruck of palletwagen op een palletstelling geplaatst. Het is dus niet de bedoeling dat je dit handmatig doet, want het is vaak te zwaar en het brengt teveel risico’s met zich mee. Het draagvlak van een palletstelling kan uit verschillende materialen bestaan, zoals hout of metaal. Dit is afhankelijk van het maximale gewicht dat een palletstelling moet dragen.

Voor wie is het bedoeld en wat zijn de voordelen ervan?

Palletstellingen van Begra worden vaak gebruikt in grote magazijnen van grote bedrijven. Dit zijn voornamelijk groothandels die vele verschillende goederen bezitten of transportbedrijven. Goederen komen meestal per pallet binnen en worden ook zo doorverkocht aan klanten. Het is van belang dat je de juiste type stelling voor de juiste goederen hebt. Zo kun je deze gemakkelijk ordenen.

Er zijn dus vele voordelen aan een palletstelling. Niet alleen kun je gemakkelijk spullen ordenen en opbergen, maar het is ook zeer fijn voor het opslaan van zware goederen. Bovendien is een palletstelling zeer flexibel in functionaliteit: je kunt het voor verschillende doeleinden gebruiken. Daarnaast zijn palletstellingen ook beschikbaar in verschillende maten, materialen en het vermogen wat ze kunnen dragen. Ook biedt een palletstelling overzichtelijkheid en veiligheid aan. Er is dus geen reden om niet een palletstelling aan te schaffen als je een groot bedrijf bent die veel goederen opslaat.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *