De verschillende betaalwijze

We komen de volgende betaalwijze allemaal tegen, maar wat houden ze precies in?  In deze blog worden ze allemaal uitgelegd.  

Doorlopende machtiging algemeen 

Als een bedrijf of organisatie met deze zakelijke incasso geld van uw rekening wil afboeken, moet u schriftelijke toestemming geven of digitaal. Zonder bewijs van deze toestemming is de aanklacht onwettig. Deze machtiging is dan permanent geldig voor meerdere betalingen. Accepteert u dit type afschrijving niet, dan heeft u 56 dagen om het bedrag terug te storten. Als de bank van mening is dat de transactie niet klopt, kan de bank deze actie binnen dezelfde termijn ondernemen. Als u een verzoek indient, heeft de bank gemiddeld vijf dagen nodig om dit te verwerken. Dit kan per bank enigszins verschillen. 

Eenmalig machtiging 

Voor eenmalige machtiging moet u ook een schriftelijke of digitale machtiging verstrekken. Dit is dan geldig voor een eenmalige betaling en kan door het bedrijf niet meerdere keren van uw rekening worden afgeschreven. Dit is uitgezonderd termijnbetalingen zoals collegegeld of collegegeld. U kunt een eenmalige machtiging niet annuleren.  

Doorlopende machtiging kansspelen 

Voor een permanente gokvergunning is schriftelijke of digitale machtiging vereist en dit geldt voor betalingen met betrekking tot Nederlandse loterijen. Inloggegevens zijn geldig voor meerdere betalingen. Later kunt u de opbouw niet meer annuleren als gevolg van een permanente toestemming om deel te nemen aan kansspelen. Als de bank van mening is dat de afschrijving niet correct is, kan ze de transactie binnen vijf dagen daarna zelf annuleren. Dit proces kan enkele dagen duren. 

Automatische incasso SEPA Algemeen doorlopend 

SEPA is één eurobetalingsgebied. Dit soort incasso is alleen mogelijk met schriftelijke toestemming en niet telefonisch. De machtiging is doorlopend voor meerdere betalingen en net als bij de “oude” doorlopende opdracht heeft u 56 dagen om de automatische incasso terug te boeken. 

SEPA algemeen eenmalig 

Deze vorm van incasso vervangt feitelijk de “oude” eenmalige incasso, maar waar deze niet kan worden teruggeboekt, is het mogelijk met een eenmalige SEPA incasso binnen 56 dagen na afschrijving. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *