De voordelen van een incassobureau inschakelen

Als je een eigen bedrijf hebt, herken je het waarschijnlijk: een van je klanten betaalt niet, zelfs niet na meerdere pogingen om met hen in contact te komen en hen eraan te herinneren.

Als vriendelijk eraan herinneren niet voldoende is, moet je helaas andere maatregelen nemen. Er zijn verschillende manieren, maar een van de meest efficiënte manieren is het inhuren van een incassobureau. In dit artikel geven we je 5 redenen om een incassobureau in te schakelen, zodat je eindelijk het geld dat de klant (en) aan jou verschuldigd is, kunt terugkrijgen.

We geven je ook een aantal tips van goede incassobureaus.

#1 Expertise

Net zoals jij de expertise hebt om je bedrijf te runnen, hebben incassobureaus de expertise en de ervaring om onbetaalde schulden zo snel en efficiënt mogelijk te innen. Geen wonder dat het inhuren van een incassobureau de kans op incasso van je tegoeden vergroot. De meeste incassobureaus hebben jarenlange ervaring met het innen van schulden, dus wees niet bang om hun hulp in te roepen. Hun expertise helpt je bij het innen van het geld dat je verschuldigd is.

#2 De juiste middelen

Incassobureaus hebben veel meer middelen dan jou. Er zijn verschillende tools en strategieën die incasso een stuk gemakkelijker maken en de meeste incassobureaus hebben toegang tot veel van deze tools. Incassobureaus hebben bijvoorbeeld toegang tot openbare registers-databases en krediet rapportageapparaten, zodat ze een klant kunnen vinden die je geld schuldig is.

#3 Documentatie

Elke vorm van contact dat het incassobureau heeft met je debiteur (en), wordt gedocumenteerd. Deze gedetailleerde dossiers en documenten bieden voldoende bewijs als je ooit besluit de schuldenaar aan te klagen. Uit de documenten blijkt dat er uitgebreide inspanningen zijn geleverd om contact op te nemen met de schuldenaar en de schuld te innen, maar dat ze niet meewerkten. Als je dit allemaal zelf moet doen, kost dit veel tijd. Zo heeft AGIN Otten, incassobureau Heerlen (maar zij werken landelijk) een groot debiteurenbestand met informatie waar je zelf niet bij kunt. Al deze documentatie zal ervoor zorgen dat je klant sneller betaald.

#4 Legale bescherming

Een andere reden om een ​​incassobureau in te schakelen is de juridische bescherming die zij je kunnen bieden. Er zijn veel wetten die bepalen hoe schulden moeten worden geïnd. Het overtreden van een van deze wetten is het laatste wat je wilt, want je wilt geen juridische problemen. Er zijn debiteuren die deze wetten heel goed kennen en je wilt natuurlijk niet dat het tegenovergestelde gebeurt. Als je een incassobureau inhuurt, kun je de juridische risico’s van het incasseren van je schulden tot een minimum beperken.

#5 Je focus terug krijgen

Als ondernemer zijn er veel dingen die je aandacht nodig hebben. Als je de incasso zelf moet doen, kost dat veel tijd en moeite. Je focus en de focus van je collega’s zullen niet meer op de belangrijkste zakelijke activiteiten liggen en dat is het laatste dat je nodig hebt. Als een deurwaarder de incasso voor je kan doen, kun je de focus weer verleggen naar wat er echt toe doet: je bedrijf runnen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *