Deze dingen heb je nodig voor de ultieme zomerse barbecue

De warmere, zomerse dagen komen steeds beetje bij beetje terug in Nederland. Reden genoeg om te genieten van het heerlijke weer in de buitenlucht! Ben je van plan om deze zomer veel thuis te zitten? Wees niet getreurd: er zijn zoveel leuke dingen die je kunt doen in je achtertuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van een barbecue met jouw vrienden of familie? Lekker eten, een warme zomeravond en gasten is everything you need. Dus op naar de supermarkt en vullen die winkelmandjes! Hier geven wij jou een aantal handige tips die je nodig zal hebben wanneer je een barbecue bij jou thuis gaat organiseren.

Wat heb je allemaal nodig voor een BBQ?

Vlees is natuurlijk iets wat eigenlijk onmisbaar is bij een barbecue. Uiteraard mogen saté spiesjes, burgers en worstjes niet ontbreken, maar je kunt natuurlijk ook ander soort voedsel grillen. Denk bijvoorbeeld aan vis, groente of vleesvervangers voor de vegetariërs. En je hoeft deze niet per se kant-en-klaar te kopen: het is ook heel leuk om zelf groentespiesjes te maken. Daarnaast hoort er ook altijd een frisse salade bij. Koop wat sla, tomaten, komkommer en een beetje dressing en je hebt al een heerlijke salade!

Maak een lijstje met alle vlees, groente en vis die je wil inkopen. Vergeet ook niet om een aantal drankjes ook op de lijst te zetten! Bovendien is het ook lekker om nog andere gerechten te serveren. Denk bijvoorbeeld aan aardappeltjes, stokbroden en kruidenboter. De laatste twee producten zijn echt een must-have, dus vergeet die zeker niet. Misschien is ook het nog lekker om iets te kopen voor het toetje?

Naast eten heb je natuurlijk ook spullen nodig om de barbecue op grill modus te krijgen. Afhankelijk van je barbecue apparaat, heb je een aantal zaken nodig. Houtskool of briketten zijn zeker wel nodig, anders kom je niet echt ver. En vergeet niet een speciale BBQ tang om het vlees van de grill te halen!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *