Dingen om te overwegen voordat jij een hoogslaper koopt

Als je een kleine kamer hebt, is het misschien een beetje moeilijk om een bed te vinden dat niet bijna alle beschikbare vloerruimte in beslag neemt. In deze situatie kiezen sommige mensen ervoor om naar een hoogslaper te kijken. Er zijn enkele factoren waarmee je rekening moet houden voordat je deze daadwerkelijk koopt.

#1 hoeveel hoofdruimte heb je nodig voor een hoogslaper?

Eén van de belangrijkste aspecten waarmee je rekening moet houden wanneer je op zoek bent naar een hoogslaper, is stahoogte. De stahoogte is de ruimte die tussen het plafond en de bovenkant van het matras ligt. Je moet voldoende stahoogte hebben om naar de hoogslaper te kunnen klimmen en er ’s ochtends uit te komen zonder je hoofd tegen het plafond te bezeren.

#2 Welke hoogslaper moet je kopen?

Als je besloten hebt dat je een hoogslaper wilt kopen, moet je eerst je ruimt meten. J emoet de vloerruimte en de hoogte van je plafond kennen. Zorg er bij het kijken naar hoogslapers voor dat je aan elke kant nog eens 90 centimeter toevoegt. Hierdoor kan jij je zonder zorgen door de structuur bewegen.

#3 Hoeveel ruimte heb je onder jouw hoogslaper

Eén van de belangrijkste voordelen van hoogslapers is het extra vloeroppervlak dat je nog hebt. Maar de hoeveelheid ruimte eronder hangt ook af van de hoogte van het bed.

#4 Is er een gewichtslimiet voor hoogslapers?

Hoogslapers zijn niet allemaal hetzelfde gemaakt. Sommige zijn alleen gemaakt voor kinderen, andere kunnen ook door volwassenen worden gebruikt. Je moet er dus voor zorgen dat je de gewichtslimieten van het bed bij de fabrikant controleert.

#5 Heb je leuningen nodig voor jouw hoogslaper?

Hoewel hoogslapers voor volwassenen geen relingen hoeven te hebben zoals hoogslapers voor kinderen, raden ze het vaak aan. Er kunnen ongelukken gebeuren en een val van een hoogslaper kan vervelend zijn.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *