Dit moet je weten over multivitaminen

Er zijn een aantal vitaminen en mineralen die het lichaam niet zelf aan kan maken. Voor vitamine D heb je zonlicht nodig en voor vitamine A en B3 moet je bepaalde aminozuren halen uit voedsel. De beste manier om aan alle voedingsstoffen te komen voor alle benodigde vitamines is om gevarieerd te eten en voldoende groenten te eten. Toch heb je soms andere vitaminen behoeften, in deze gevallen kun je dat aanvullen met supplementen.

Voor kinderen

Het komt vaak voor dat kinderen lastige eters zijn, niet veel lusten en minder groenten eten. Daardoor kunnen ze eerder belangrijke vitamines te kort komen. Om dit op te lossen zijn er speciale kinder vitamine. Een multivitamine voor kinderen kan voorkomen dat een kind een echt tekort aan bepaalde vitaminen zal krijgen. Het is wel van belang om hier een speciale kindervariant voor te kiezen omdat kinderen een lagere vitamine behoefte hebben dan volwassenen. Daarnaast is het verplicht om op de verpakking te vermelden wat het percentage is van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor volwassenen. Dit kan soms een vertekend beeld geven op een multivitaminen voor kinderen. Let hier dus op en kiest juist een multivitaminen met maximaal 50% van de ADH.

Bij ziekte

Een ander moment wanneer veel mensen baat hebben bij een multivitamine is bij ziekte. Vooral als je hierdoor minder of minder goed kunt eten. Omdat je normaal gesproken deze vitaminen uit de voeding haalt is slecht of weinig kunnen eten een aanleiding om multivitaminen te nemen. Zo weet je zeker dat je alle belangrijke vitaminen en mineralen aan kunt maken en kun je misschien zelfs sneller opknappen.

Andere weetjes

Een multivitamine bevat bijna altijd alle vitaminen en een grote selectie mineralen. Daarmee krijg je in een keer alle vitaminen binnen die je nodig hebt. Je kunt het hele jaar door profiteren van een multivitamine, niet alleen tijdens donkere maanden en met een goede multivitamine heb je geen risico om te veel vitaminen binnen te krijgen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *