DIY tafel maken, welke materialen kan je gebruiken?

Je wilt zelf eens je eigen tafel maken, maar je weet niet waar je moet beginnen en welke materialen je kan gebruiken. Het is ook niet altijd makkelijk en het begin is altijd even onwennig, maar wanneer je eenmaal aan de gang bent, kan je er zo doorheen fietsen en staat er toch ineens jouw eigen gemaakte tafel voor je neus. Super handig en jij bent dan natuurlijk zo trots als een pauw. Maar welke materialen kan je gebruiken voor het maken van een tafel?

Een houten tafel

Dit is wel het meest voorkomende materiaal dat gebruikt wordt om een tafel te maken. Je ziet het vaak voorbij komen en je hebt zoveel soorten hout dat dat eigenlijk moeilijk kiezen wordt. Kijk in je interieur en kijk dan ook naar de kleur bijvoorbeeld. Wil je een lichte kleur of juist een donkere kleur en dan zou je ook nog kunnen kijken welke houtsoort dan in die kleur aanwezig is. Daarnaast is het ook wel handig om zeker te weten of je makkelijk kan werken met die houtsoort, want als je een beginner bent, moet je niet meteen met een houtsoort gaan werken die meer voor gevorderde zijn.

Een aluminium tafel

Misschien niet meteen een soort materiaal waar je meteen aan denkt, maar je kan er bijvoorbeeld het frame van maken en daarna afwerken met een ander materiaal. Denk dan bijvoorbeeld aan aluminium kokers en aluminium profielen die je daarvoor kan gebruiken. Het is wel aan te raden om je goed in te lezen in het materiaal om er zeker van te zijn hoe je het kan bewerken en hoe je het moet gebruiken. Dan weet je ook wat je te wachten staat en kan je ook meteen goed aan de gang.

Een metalen tafel

Je kan ook een tafel van metaal maken en die je dan voor binnen en buiten zou kunnen gebruiken. Kies dan wel voor roestvrijstaal dan kan de tafel ook wat hebben als ie buiten staat. Anders heb jij straks jouw mooie tafel gemaakt en is het al snel voor de vuilnisbelt. Dat wil je ook niet.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *