Een printer en zijn cartridges

Printers waren vroeger iets nieuws wat niet iedereen kon betalen, net zoals televisies. Je kon ze alleen vinden bij printshops of op kantoren. In deze tijd kun je ze overal vinden. Bij de dichtstbijzijnde winkel maar ook bij mensen thuis. Daarbij is het online bestellen ook een dingetje tegenwoordig! De technologie is de laatste jaren heel snel gegaan. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer techniek binnenshuis kan worden geplaatst.

De printer is daar het perfect voorbeeld van. Het is niet meer nodig om heel stiekem op je werk te printen, maar kan er gewoon thuis geprint worden. Bovendien bespaart thuis printen veel tijd en moeite. Onthoud echter dat printeronderhoud geld kost! Zo heb je goedkope inktcartridges, maar er zijn ook hele dure.

Het kiezen van een printer

Misschien is het nu toch tijd om een ​​printer te kopen? Dan moet er wel met verschillende dingen rekening gehouden worden. De printer heeft verschillende functies. Een printer kan bijvoorbeeld heel goed foto’s printen of in zwart-wit printen. Welke printer je moet kopen verschilt natuurlijk per persoon. Weet dus goed wat je wilt printen!

Als je graag foto’s wilt kunnen printen in hoge kwaliteit kan je het beste op zoek gaan naar een goede fotoprinter. Maar wees voorzichtig! Deze printer gebruikt vaak duurdere inktpatronen. Als je niet veel geld kwijt wilt zijn aan inkt kan er beter een andere printer gekocht worden. Wanneer je alleen behoefte hebt aan het uitprinten van tekst kan er beter een zwart-wit printer aangeschaft worden. Deze inktpatronen zijn goedkoper en zijn in verhouding met foto inkt langer houdbaar.

Je hebt ook multifunctionele printers. Deze printers hebben alle mogelijke functionaliteiten. Scannen, foto’s printen en zwart-wit printen maken daar ook deel van uit. Deze printers zijn in verhouding ook vaak een stuk goedkoper! De prijs van cartridges kan daarbij wel enorm variëren. Let dus goed op!

Andere belangrijke zaken bij het kiezen van een printer

Er moet eerst nagedacht worden over de gebruiksfrequentie van de printer. Zo zijn cartridges voor een zwart-witprinter veel goedkoper dan voor een fotoprinter. Daarnaast heb je ook iets als afdruksnelheid. Afdruksnelheid is ook belangrijk, dit betekend hoe snel een bepaalde printer iets kan uitprinten. Het is vanzelfsprekend dat er op kantoor snel geprint moet worden en dat het binnenshuis niet zo zoveel uitmaakt. Denk dus goed na voordat u een printer koopt!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *