Essentials voor de eerste 6 weken van de baby

Kleding

Pasgeborenen hebben geen uitgebreide kledingkast nodig. Maar er zijn enkele basisprincipes die u bij de hand wilt hebben als uw baby thuiskomt. Koop een paar T-shirts met strikbandjes of zijknipsels om de baby aan te trekken totdat de navelstreng loskomt. Daarna kleed je je kleintje aan in zijn “werkende” outfit.

Gemiddelde pasgeboren kleding past bij baby’s met een gewicht van 3 tot 5 kilo. Veel baby’s ontgroeien de eerste weken pasgeboren kleding. Pasgeboren baby’s dragen meerdere outfits per dag vanwege rommelige uitbarstingen en spuug. Het aantal stuks dat je echt nodig hebt, hangt af van hoeveel ladingen was je per dag wilt doen.

Kinderwagen of draagzak

Wandelen met je nieuwe baby is een van de simpele geneugten van het ouderschap. Een kinderwagen maakt het gemakkelijk om door de buurt of, vooral bij koud weer, het winkelcentrum te reizen. Er zijn zoveel verschillende stijlen beschikbaar dat het de moeite waard is om van tevoren te winkelen en zoveel mogelijk soorten te ’testen’ om te zien wat het beste bij u past. Als u bijvoorbeeld in een stadsappartement woont, is een gemakkelijk op te vouwen stijl misschien het beste voor u om op te bergen of in de bus te stappen. Aan de andere kant, als lange wandelingen in de voorsteden op uw to-do-lijst staan, is een kinderwagen met een steviger frame en veel opbergvakken misschien precies goed.

Als alternatief wilt u misschien investeren in een draagzak of draagdoek zodat u uw baby in de stad kunt dragen.

Babyfoon en nachtlampje

Hoewel de meeste nieuwe ouders de neiging hebben om elk moment over hun baby’s te zweven, is het niet altijd mogelijk. Een babyfoon biedt gemoedsrust op die momenten dat u buiten gehoorsafstand bent van het gehuil of gekreun van uw baby.

Een nachtlampje in de babykamer houden is ook een goed idee. Er zullen veel nachtelijke bezoeken zijn en als je half wakker bent door de kamer strompelen, is het niet veilig voor jou of de baby. Een lamp op laag niveau zal jullie geen van beiden doen schrikken en is perfect voor voeden of verschonen.

Autostoeltje voor baby’s

Een autostoeltje voor baby’s is de enige babyspullen die je absoluut nodig hebt, aangezien het ziekenhuis je niet toestaat je baby zonder mee te nemen. Koop het een paar weken voor je uitgerekende datum en oefen het goed vast te maken in al je voertuigen om ermee vertrouwd te raken voordat de baby komt. Zoek een stoel die ook dienst doet als baby-autostoeltje, zodat u bijvoorbeeld een gemakkelijke rustplaats voor de baby heeft in een supermarkt of restaurant.

Babyflessen en spuugdoekjes

De eerste weken lijkt je baby op een slaap- en eetmachine. Gelukkig voor jou is het menu vrij beperkt. U moet vier tot zes flessen van 4 ounce en 8 ounce hebben, een flessenborstel om schoon te maken en vier tot zes slabbetjes. Het is ook een goed idee om ongeveer een dozijn spuugdoekjes bij de hand te hebben om je kleding te beschermen. Doekluiers zijn ideale spuugdoekjes.

Als u borstvoeding geeft, wilt u ook voedingsbeha’s, wegwerp-voedingspads en een borstkolf.

Wieg en matras

Koop een nieuwe wieg en matras voor uw eerste baby om er zeker van te zijn dat deze aan alle veiligheidseisen van de consument voldoet. Er zijn zoveel stijlen beschikbaar dat het overweldigend kan zijn, maar zelfs de eenvoudigste wieg kan worden aangekleed met schattig beddengoed. Koop een paar gewatteerde matrasbeschermers om de levensduur van uw matras te verlengen en twee waterdichte voeringen als de kussens nog niet zijn gevoerd.

Luiers

U moet te allen tijde twee pakketten wegwerpluiers bij de hand hebben. Maar aangezien baby’s de neiging hebben om er elke dag meerdere te doorlopen, zoek dan naar verkopen en kortingsbonnen en sla waar mogelijk op als u wegwerpartikelen gebruikt. Zorg ervoor dat u ook de juiste maat koopt om lekkage te voorkomen. Gebruik indien nodig een natuurlijke luiercrème, vermijd die gemaakt van aardolieproducten. Een goede luieremmer is ook handig, maar vergeet niet deze regelmatig te legen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *