Extra veiligheid voor uw bedrijf

Als jouw bedrijf in een groot pand zit, kan dit soms stressvol zijn. Het is bijna onmogelijk om overal een oogje op te houden en te ontdekken welke dingen misschien niet heel veilig zijn. Hieronder een paar tips om het toch zo veilig mogelijk te houden, zodat u gerust kunt slapen.

Oefeningen

Brandveiligheidstrainingen zijn best een goed idee als jij in een groot pand zit, of een pand die bepaalde eventueel brandgevaarlijke plekken heeft. Tegenwoordig kan je die trainingen ook digitaal uitvoeren. BHV trainingsmateriaal kan je online aanschaffen en zo leer je zelf branden te blussen. Je zou dit kunnen leren aan een paar van jouw werknemers of de hoofd van de afdelingen, zodat jullie in elke situatie veilig zijn.

EHBO

Laat alle werknemers, of de meest werknemers, een EHBO training doen. Het kost weinig en komt altijd van pas. Het is fijn om te weten wat je moet doen in geval van nood, en het is nooit voor niks, want zo iemand kan het vaak ergens in zijn leven nog wel gebruiken. Ook zijn mensen vaak enthousiast hierover, ze willen het ook graag leren.

Corona

Met Corona is veiligheid nog belangrijker. Als mensen weer in het gebouw gaan werken dan moeten er ook nieuwe brandoefeningen komen waarbij mensen op 1,5 meter afstand blijven. Ook is het belangrijk om ziekte serieus te nemen en veel middelen als handgel en mondmaskers aan te bieden.

Verzekeringen

Zorg dat alle juiste verzekeringen zijn afgesloten, zodat als er een keer toch wat mis gaat, je alles gelijk op orde hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en het is fijn voor iedereen als jij precies kan vertellen wat het protocol is op zo’n moment.

Een veilig bedrijf is een goed bedrijf. Neem jezelf en anderen serieus en investeer in de veiligheid van uw bedrijf.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *