Gebruik deze tips om het dieet van je hond te verbeteren

Wanneer het gaat om de voeding van je hond, dan wil je natuurlijk kiezen wat het best past bij jouw viervoetige vriend. De eetgewoonten die we kiezen voor onze huisdieren, kunnen het verschil betekenen tussen een lang en gezond leven en een recept voor vervelende gezondheidsproblemen. Daarom geven we je in dit artikel enkele handige tips die kunnen helpen om het dieet van je hond te verbeteren. 

Vergeet de marketing en check de voedingsinformatie 

Advertenties voor diverse voedselproducten voor jouw huisdieren kunnen erg overtuigend klinken. Het is echter een stuk beter om te vertrouwen op de voedingsinformatie wanneer je op zoek bent naar het juiste hondendieet. Puppyvoer heeft bijvoorbeeld belangrijke vereisten op het gebied van voedingsstoffen en daarom is het nodig om na te gaan of de formule van het hondenvoer niet teveel lege calorieën bevatten. Gebruik de productetiketten en doe wat onderzoek naar de belangrijkste ingrediënten. Op deze manier kom je meer te weten over de voedingsmiddelen en of ze goed of slecht zijn voor jouw hond.  Bij twijfel kun je ook contact opnemen met de onderneming die het product aanbeveelt, om er achter te komen of ze kunnen beargumenteren waarom en hoe een bepaald ingrediënt goed is voor honden. Op deze manier kun je beter beoordelen of je het juiste merk hondenvoer in handen hebt.  

Vermijd onnatuurlijk houdbaar voedsel 

Houdbaar hondenvoedsel is ontzettend populair geworden omdat het een hondendieet is die snel en zonder voorbereiding door jouw hond verorberd kan worden. Helaas bevatten houdbare dierenproducten vaak zelden levende enzymen vanwege de industriële kookprocessen die ze hebben doorstaan. Daarom is het van groot belang om te kiezen voor droog voedsel die gemaakt is van natuurlijke ingrediënten en waarbij het persproces van de brokken ruim onder de 100 graden Celsius  blijft. Zorg er tevens voor dat je kiest voor alternatieven zoals verse groente en vlees, zodat je een gebalanceerd dieet kan samenstellen. 

Overweeg rasspecifieke voeding 

Hoewel rasspecfieke voeding niet in alle gevallen van belang is, kan het handig zijn om een goed vooronderzoek naar het ras van jouw hond uit te voeren, om uiteindelijk aan de slag te gaan met de juiste voeding. Als je bijvoorbeeld op zoek gaat naar Franse bulldog voer, dan is het belangrijk dat je kiest voor voeding die ingesteld is op de korte snuit en typische kwalen van de Franse bulldog helpt te voorkomen, zoals oogproblemen, huidontstekingen en hernia’s. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *