Hang je regenboog vlag op

De regenboogvlag is tegenwoordig alom bekend. Aan het eind van de jaren 70 van de 20e eeuw werd de regenboog vlag, bestaande uit 6 of 7 stroken van de kleuren van de regenboog, geïntroduceerd als symbool voor de homobeweging. Het blijft wat dat betreft een klassieker en de regenboog wordt ook vaak als symbool gebruikt voor de homogemeenschap – die zich natuurlijk niet uitsluitend richt op mannen, maar ook op lesbiennes. Inmiddels is er ook de uitbreiding in de vorm van de pride vlag, met een gedraaide V aan de linkerkant met stroken wit, roze, blauw, bruin en zwart. Hoe dan ook, hang je vlag met trots aan een vlaggenstok.

De klassieker en de pride vlag

De klassieke regenboogvlag en de nieuwe pride vlag zijn beide in verschillende formaten verkrijgbaar. Zo kun je hem zowel voor je raam hangen als aan je vlaggenstok aan het huis. Het is maar net waar je hem wil hangen of rondzwaaien en welke ruimte je daarvoor hebt. Ze zijn er zo klein als een standaard fotoformaat – 10 bij 15 centimeter dus – en zo groot als een echte vlag met een formaat van 2 bij 3 meter. Met name de regenboogvlaggen hebben veel variaties. De pride vlag heeft iets minder opties.

Voor de regenboogvlag kun je ook nog kijken naar andere variaties. Bijvoorbeeld een vlaggenlijn van kleine driehoekjes, stuk voor stuk met regenboog. Of één lange regenboog slinger. Ook broches en sjerpen vind je in het assortiment. Genoeg regenboog dus om alles te kunnen versieren.

Vlaggenstok

Hang je hem op, gebruik dan een vlaggenstok. Daar is minstens zoveel keuze in. Ook in de formaten zijn er opties. Er zijn zelfs verschillende houtsoorten die je kunt kiezen voor je vlaggenstok. Het is maar net waar je de vlaggenstok wil bevestigen. Bijvoorbeeld op de grond of aan een railing. Of misschien wil je een vlaggenstok om mee te zwaaien. Het is allemaal in de webshop te vinden.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *