Het belang van werkhandschoenen

De hand is een ingewikkeld en delicaat deel van het lichaam. Handen zijn ook kwetsbaar voor snij- en brandwonden. De huid is dun en kwetsbaar. Het kan gemakkelijk worden doorboord en gescheurd door scherpe voorwerpen. Tijdens de dagelijkse werkzaamheden worden handen vaak blootgesteld aan open vuur of andere risico’s. Handschoenen zijn een belangrijk hulpmiddel bij het beschermen van handen tegen verwondingen wanneer werknemers op het werk met gevaarlijke taken worden geconfronteerd. Het selecteren van de juiste handschoen voor elke taak is een cruciale stap om verwondingen tijdens het werk te voorkomen. Voor het oppakken van gereedschappen en het hanteren van gevaarlijke materialen, evenals voor het werken met apparatuur, is doorgaans het gebruik van een soort handbescherming vereist. Daarom is het belangrijk dat je bij dergelijke taken handschoenen draagt.

Voor- en nadelen van nitril handschoenen als medische handschoen.

Naast werkhandschoenen zijn er ook medische handschoenen van verschillende handschoen materialen. Nitril handschoenen zijn gemaakt van een synthetisch rubbermengsel dat nitril wordt genoemd. Nitril handschoenen zijn sterk en gaan lang mee. Nitril is lekbestendig en scheurvast. Deze handschoenen zijn verkrijgbaar in een reeks kleuren om het gemakkelijker te maken om scheuren en gaatjes te herkennen. De weerstand tegen chemicaliën en oplosmiddelen is sterk bij nitril handschoenen. Nitril is de meest gebruikte stof voor medische handschoenen omdat het bestand is tegen lichaamsvetten en oliën. Nitril handschoenen zijn veilig voor personen met een latexallergie omdat ze geen latex rubber bevatten. Latex handschoenen zijn over het algemeen goedkoper dan nitril handschoenen. De nitril handschoenen zijn in het algemeen minder elastisch in vergelijking met latex. Nitril zou een lagere treksterkte hebben dan latex. De belasting die een materiaal kan weerstaan ​​voordat het barst of breekt, staat bekend als treksterkte. Koop nu nitril handschoenen!

Voor- en nadelen van latex handschoenen

Als je latex handschoenen kopen wilt, overweeg dan de voor- en nadelen ervan. Latex handschoenen voelen aan als een tweede huid op de handen en zorgen voor een hoge tactiele gevoeligheid en behendigheid. Ze zijn ideaal voor gevoelige en nauwkeurige toepassingen zoals chirurgie. Ze zijn meestal licht gepoederd om het aanbrengen en verwijderen gemakkelijker te maken, tegenwoordig worden steeds meer poedervrije latexhandschoenen gebruikt met soms een polymer coating aan de binnenkant. Sommige mensen kunnen allergisch zijn voor latex handschoenen, juist vaak omdat ze gepoederd zijn. Latexallergie is een allergie in het algemeen door aanraking of inademing van latexdeeltjes, waardoor het gebruik ervan in de gezondheidszorg potentieel gevaarlijk is en nitril als beter alternatief wordt gezien.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *