Het bouwen van een café racer

Het woord café racer zal niet bij iedereen gelijk bekend zijn. Bij motorrijders daarentegen zal het wellicht wel bekend zijn. Een café racer is een (vaak oude) sportmotor die is omgebouwd naar een standaard motor die een meer klassiekere uitstraling heeft. Het (om)bouwen van café racers is de afgelopen jaren een heuse trend geworden. Dit sluit perfect aan op de trend duurzaamheid die sterk speelt in Europese landen. Vooral in de motorwereld worden oude, vaak nog goed lopende motoren, weggedaan of gestald om plaats te maken voor een nieuwere motor. Er werd in principe niks meer met de oudere motoren gedaan (1970-1995). Totdat iemand bedacht om deze motoren te reviseren en om te bouwen naar een wat modernere motor.

Van oude motor naar nieuw speeltje

Het is vrij gemakkelijk om een café racer te bouwen. Het eerste wat je nodig hebt is een oudere motor. Vaak zijn deze voor een mooie prijs te verkrijgen, maar tegenwoordig gaan de prijzen omhoog omdat steeds meer mensen een café racer willen bouwen. Motormerken zoals: BMW, Suzuki, Yamaha, Honda en Kawasaki zijn vaak geschikt voor een simpele en goedkope ombouw tot café racer. Er zijn webshops die specifiek per motor onderdelen verkopen om de verbouwing zo simpel en goedkoop mogelijk te maken, of bij een garage in de buurt kunnen ze je ook wel helpen. Er zijn zelfs verschillende mogelijkheden om de motor te personaliseren. Verschillende zadels, stuurstangen en zelfs belichting kunnen er voor zorgen dat jij de mooiste café racer ooit kan maken. Het bouwen van een café racer wordt door vakmensen vaak ‘’Lego voor mannen’’ genoemd. Oudere motoren zitten dan ook vaak simpel in elkaar ten opzichte van hedendaagse motoren. Het is gewoon één grote puzzel. Met wat tijd en onderzoek kan iedereen een café racer bouwen!

Shinen met je nieuwe motor

Niet alleen het bouwen van een café racer is een trend geworden maar er is een hele community ontstaan. Doordat een café racer toch wel vaak een ‘Eye catcher’ is onder de motoren worden er speciale dagen en toeren georganiseerd. Op deze dagen komen verschillende eigenaren van een café racer bij elkaar om elkaars motoren te bewonderen en een rondje te rijden. Iedere café racer is vrijwel uniek omdat de eigenaar toch zijn persoonlijke smaak erin probeert te verwerken. Dat is de voornaamste reden dat het bouwen van café racers zo’n grote trend is geworden. Maar ook omdat iedereen het kan doen!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *