Het kiezen van het perfecte ligbed

Wat is er beter dan in de heerlijke zomerzon aan het strand liggen in een heerlijk ligbed? Lekker bruin bakken onder genot van een drankje. Deze gedachte komt op bij veel Nederlanders op een zomerse dag. De stranden liggen dan ook vaak stampvol en de ligbedden zijn al snel uitverkocht. Het is overigens veel goedkoper om je eigen ligbed mee te nemen. Iedere keer een ligbed huren zal snel oplopen in prijs. Daarbij is het leuker om je eigen ligbed te hebben, want dan kan je zelf een plek kiezen op het strand en je kan het ligbed natuurlijk thuis gebruiken. Als het gaat om het kiezen van het perfecte ligbed zijn er veel verschillende materialen, stijlen en andere overwegingen.  

Materiaal 

Het materiaal dat voor ligbedden wordt gebruikt is vaak riet, plastic, aluminium of verschillende houtsoorten. Ik raad aan om voor aluminium ligbedden te kiezen. Deze hebben een moderne en minimalistische look waardoor ze heel goed in moderne tuinen passen. Ook worden aluminium ligbedden niet aangetast door het weer zoals riet en hout. Hierdoor zal een aluminium ligbed heel lang meegaan. Aluminium is in tegenstelling tot hout ook een heel ligt materiaal. Deze ligbedden zijn vaak inklapbaar zodat ze makkelijk mee te nemen zijn naar het strand. Al met al genoeg reden dus om voor een aluminium ligbed te kiezen.  

Stijlen  

Ligbedden komen er in verschillende stijlen. De Long Island Chaise en South Beach Chaise zijn traditionele stijlen ligbedden die eigenlijk alleen maar van hout worden gemaakt. Dit zijn hele prachtige maar ook hele loggen ligbedden die je niet zomaar mee kan nemen naar het strand. Het is dus het makkelijkst als deze heel het jaar rond op dezelfde plek kunnen blijven staan. De Bayline Classic, Euro Chaise en de Coastal Wheel Classic zijn modernere stijlen ligbedden die vaak worden gemaakt van plastic of aluminium waardoor ze licht en vervoerbaar zijn. Deze ligbedden zijn niet alleen gefocust op functionaliteit, maar ook op veel comfort. Naast dat ze dus licht en inklapbaar zijn zullen ze waarschijnlijk ook comfortabeler liggen dan de traditionele houten ligbedden.  

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *