Hoe begin ik mijn eigen e-commerce bedrijf?

Beslis over je niche

Dit betekent in feite wat je gaat verkopen en aan wie je het gaat verkopen. Sommige beginnende ondernemers denken niet veel na over hun niche. Je niche heeft invloed op veel dingen, inclusief: Uw verkoopcijfers, Hoeveel moeite moet je doen voor de klantenservice?, Of u nu wel of niet terugkerende klanten heeft. Daarom is het belangrijk om de tijd te nemen om een strategische niche te bedenken. Heb je hulp nodig om te beslissen? Bekijk deze 10 onfeilbare strategieƫn voor het kiezen van een e-commerce niche.

Kies tussen dropshipping of het vasthouden van uw eigen producten.

De volgende stap in het opstarten van een online bedrijf? Beslis of u uw eigen producten wilt droppen of houden! Dropshipping is super populair geworden, maar heeft net als alles zijn eigen uitdagingen. Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar het houden van uw eigen producten, dit stelt u in staat om uw branding toe te passen. We spraken over hoe belangrijk het is om uw merk op uw verpakkingen en/of producten te hebben als u hier voor de lange termijn in zit. Met een doos op maat, kies je het formaat de kleur en de dikte van de doos. Dit is een stuk mooier dan een plastic zakje uit China. Producten die in een goed ontworpen, merkverpakking worden geleverd, worden als wenselijker en aantrekkelijker ervaren.

Brainstorm een bedrijfsnaam en registreer je domeinnaam.

Uw bedrijfsnaam is niet zo make-it-or-break-it als de niche die u kiest, maar het is toch super belangrijk. Maar als u niet voorzichtig bent, kan het een rem zetten op het starten van uw online winkel! Mensen zijn geobsedeerd door het kiezen van een naam. Mijn advies is om jezelf een harde deadline van 1-2 weken te geven om de naam te kiezen als je echt vastzit. Anders zul je maandenlang proberen het uit te zoeken en nooit de trekker overhalen om te beginnen.

Kies producten die je wilt verkopen.

Je hebt een niche gekozen. Je hebt een bedrijfsnaam, een URL en wat nu? Nu moet je nog bepalen wat je precies gaat verkopen. Een tip! Ga naar Amazon’s bestsellerlijst, en bekijk De populairste artikelen onder je niche.

Maak uw website met een online winkelbouwer

Als het gaat om het creƫren van een e-commerce winkel, zijn er veel platforms om uit te kiezen. Een van de meest populaire oplossingen voor startende bedrijven is Shopify.

Zet een bedrijf op en ontvang een BTW-identificatie.

Als u eenmaal uw website, uw leveranciers en uw producten heeft, is het tijd om na te denken over het opzetten van een bedrijf. Het belangrijkste voordeel hiervan is dat uw bedrijf als een aparte entiteit van u, de eigenaar, opereert. In wezen betekent dit dat u niet persoonlijk aansprakelijk bent voor wat er met uw bedrijf gebeurt en dat uw persoonlijke activa worden beschermd tegen eventuele aansprakelijkheid van uw bedrijf.

Promoot uw nieuwe online shop!

U weet nu hoe u een bedrijf moet opzetten, hoe u uw website moet opzetten en hoe u aan de eisen van uw online bedrijfsbelasting moet voldoen. Nu hoeft u alleen nog maar een marketingplan te maken voor uw online winkel.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *