Hoe breng jij Sinterklaas door in Coronatijd?

Afgelopen zaterdag was de intocht van Sinterklaas en volgens mij waren we massaal wat somber gestemd. Waar normaal alle steden binnen Nederland zich vulde met juichende kindertjes, was het maar een treurige bedoening. Ze hadden er op televisie wel iets leuks van gemaakt, maar van een groot spektakel was geen sprake helaas. Sinterklaas vieren is voor kinderen ieder jaar weer een onvergetelijk feest met prachtige cadeaus. Veel gezinnen vieren Sinterklaas met hun eigen gezin, maar bij sommige sinterklaasavondjes sluiten meer familieleden aan. Lees hieronder hoe je je kroost toch nog een onvergetelijk Sinterklaasfeest kunt bezorgen.

Tover je huis om in een feestlocatie

De kids kunnen dit jaar niet bij Sinterklaas op schoot komen en ook de pieten zullen geen pepernoten door het huis strooien. Om je kinderen toch blij te maken en in Sinterklaas sferen te brengen is het een goed idee om je huis om te toveren tot topfeestlocatie. Hang het huis vol met leuke Sinterklaas slingers en een mooie schoorsteen van karton. Leg bordjes neer met marsepein, banketstaaf en chocolade. Ook doet de bekende jutezak het altijd goed en wekt dat de nodige spanning op. Voor Americo – het paard van Sinterklaas – is het leuk om door de kinderen wortel en stro klaar te leggen. Met kleine details kun je je hele huis omtoveren tot een volwaardige feestlocatie. Bij de goedkopere retail bedrijven kun je zeer betaalbare versiersels kopen.

Splits de groep in meerdere avonden

Als je gewoonlijk ook Sinterklaas viert met nichtjes en neefjes is dat dit jaar met het Coronavirus niet zo’n goed idee. Het is raadzaam om de groep waar je normaal gesproken Sinterklaas mee viert op te splitten. Je mag officieel per gezin twee andere personen op visite krijgen om de feestdagen mee te vieren. Het voordeel is wel dat je dan op meerdere dagen feest hebt. Leuk toch?! Ieder nadeel heeft ook z’n voordeel.

Laat Sinterklaas digitaal op visite komen

Als je je kinderen écht wilt verrassen kun je een persoonlijke boodschap laten inspreken door Sinterklaas via een video. Je kunt aangeven welk karakter of hobby je kindje heeft en Sinterklaas vertelt er dan wat over.

Het is al bijna zover, heerlijk Sinterklaasavondje! Deze feestdag is nog fijner als je allemaal een lekkere warme badjas aan hebt.

Comfortabel genieten!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *