Hoe je een huis sneller en gemakkelijker kunt schilderen

Zoals bij de meeste thuisprojecten, is er meestal een moeilijke en een gemakkelijkere manier. De gemakkelijkere manier betekent niet altijd slechtere resultaten. Dit concept is ook van toepassing op het schilderen van buitenhuizen.

Als u ervoor kiest om uw eigen huis te schilderen in plaats van professionele huisschilders in te huren, profiteert u zeker van tijdbesparende tips. Dit zijn hacks, tips en aanbevelingen die u zullen helpen uw huis efficiënt, effectief en met minder moeite te schilderen.

Was uw huis snel met een hoge druk reiniger

De meeste huizen moeten voor het schilderen worden schoon gespoeld. Veeg een witte doek langs de zijkant van je huis en je zult jaren of zelfs decennia aan opgehoopt grijs roet en stof zien. Zelfs bij de meest wanhopige schilderprojecten wordt het nog steeds aanbevolen om het huis schoon te spoelen.

Je huis met de hand afwassen is de meest effectieve en meest arbeidsintensieve manier om je huis schoon te krijgen. Maar wat is het minste waarmee u kunt rondkomen?

Als u een hogedrukreiniger heeft, spuit het huis dan twee keer schoon. Maak het eerst schoon met een zeepoplossing. Ten tweede, spoel het af met schoon water.

Als u geen hogedrukreiniger heeft, is uw op een na beste optie om deze grondig af te spoelen. Gebruik ten allen tijde DIRKS ladders van Klimexpert waar u veilig op staat.

In ieder geval zouden je belangrijkste doelen moeten zijn om de grote, zichtbare rotzooi (spinnenwebben, wespennesten, bladeren) eraf te slaan en dat dunne roet en stof weg te wassen.

Verf je huis in dezelfde kleur of donkerder

U creëert meer werk voor uzelf wanneer u ervoor kiest om de kleur van uw buitenhuis te veranderen. Het verhoogt de hoeveelheid werk aanzienlijk wanneer de nieuwe kleur lichter is dan de bestaande vacht. Zelfs bij eenlaagslakken zal de oude kleur in sommige gebieden vaak nog doorschijnen. Als je echter dezelfde kleur schildert, gaan die gebieden op.

Als je de huidige kleur niet kent, zoek dan een plek met afbladderende verf, trek hem eraf en breng hem naar een verfwinkel. Als er geen afbladderende verf is, verwijder dan een geverfd item, zoals een opening of een strip lijstwerk. De verfwinkel kan meestal de bestaande kleur matchen.

Als u uw kleur wilt veranderen, overweeg dan om de volgende kleur donkerder te maken dan de huidige kleur.

Door dezelfde kleur of een donkerdere kleur te gebruiken, is het gemakkelijker om slechts één laag aan te brengen.

Prime alleen wanneer dat nodig is

Heeft uw huis een volledige laag primer nodig voordat u de verf aanbrengt? Misschien niet.

Als de verf in goede staat is en u dezelfde kleur opnieuw schildert, hoeft u geen primer aan te brengen.

Probleemgebieden hebben echter een primer nodig. Kaal hout, houtvuller, roestvlekken: alles moet worden geprimerd. Als u alleen kale plekken heeft, is een liter primer van buitenaf voldoende. Raak ongeverfde en onbehandelde gebieden met primer, niet het hele huis.

Een voorbehoud is dat geprimede gebieden door de verf heen te zien zijn. Dus tenzij uw toplaag puur wit is, moet u mogelijk een extra laag verf aanbrengen om de lichtere verfprimer te verbergen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *