Hoe regenwater te filteren om te drinken

Als je jouw regenwateropvangsysteem instelt om het terug naar huis te kunnen pompen voor drinkwater, heb je een goed filtersysteem nodig. Dit roept echt enkele vragen op. Kun je om te beginnen regenwater drinken? als je kunt, waarom moet je het dan filteren. In dit artikel bekijken we enkele van de beschikbare opties en worden deze beantwoord.

Kun je regenwater drinken?

We beschouwen regenwater vaak als afval, maar het tegendeel is waar. Je herinnert je misschien van school hoe regen wordt gevormd, en hopelijk heb ik me dit goed herinnerd, het was heel lang geleden. De zon verdampt water uit de grond dat stoom wordt en stijgt o in de lucht waar het zich verzamelt en wolken vormt. Die wolken rake oververzadigd en hierdoor ontstaat er regen. Dus in wezen is regen gedestilleerd, gezuiverd water als het rechtstrees uit de lucht valt.

Zelfs al regenwater direct op de grond valt en wordt opgenomen, vormt het mineraalwater en is het relatief veilig om te drinken dus waarom moeten we het filteren?

Helaas, als regen valt op zaken als het dak of de bestrating van stenen, neemt het verontreinigingen op die het onveilig maken om te drinken. Tegenwoordig hebben we ook meer lucht verontreinigende stoffen, dus we kunnen niet zeker weten wat het oppikt, zelfs niet als het op de aarde valt.

Dus als we het regenwater rechtstreeks uit de lucht kunnen halen, voordat het in contact komt met alles dat het zou kunnen besmetten, zoals het gebruik van een regenschotel, zou het goed zijn om te drinken (maar ik moet nog steeds de lucht verontreinigende stoffen in twijfel trekken). Als je echter grote hoeveelheden regenwater van jouw hele terrein verzamelt, is het waarschijnlijk over een gebied met viezigheden, zoals bladeren en vogelpoep gelopen.

Hoe regenwater van het dak te filteren

Er zijn een paar processen die filteren kan en moet nemen, zelfs als je niet van plan bent jouw regenwater om te zetten in drinkwater.

Zorg er eerst voor dat grotere objecten zoals bladeren uit de water opvangtank blijven en dit gebeurt met behulp van gaasfilters. Deze filters kunnen langs jouw dakgoten worden geplaatst, er zijn veel verschillende producten en bedrijven die deze en een paar verschillende opties maken.

Je kan voor een gootbeschermer van gaas gaan, voor een BWT filter of voor een bladvanger gaan als je mooi voorwerk wilt doen voor het filteren.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *