Hoeveel handdoeken heb je echt nodig?

Een handdoek is niet bepaald iets dat diepe contemplatie oproept. Een linnenkast of -lade is meestal een noodzaak en geen luxe, en de handdoeken die erin zijn gestapeld zijn uit het hart, tenzij ze elke dag een paar seconden nodig zijn. De enige keer dat handdoeken echt jouw aandacht trekken, is wanneer ze bevlekt, stijf of stinkend zijn. Maar je kan er wat beter over nadenken.

IN een tijd waarin zelfzorg kan worden gedefinieerd door lange en ingewikkelde routines, is een handdoek van goede kwaliteit een makkelijke manier om jezelf te verwennen – je moet tenslotte wel baden. Maar hoeveel heb je er eigenlijk nodig? Vaak worden er toch téveel handdoeken in geslagen. Kan leiden tot overbelasting, stress en afnemende opslag. Aan de andere kant, als je constant haast om je handdoeken te wassen, heb je waarschijnlijk te weinig.

Het aantal benodigde handdoeken

Behandel de basis

Tegenwoordig zijn er handdoeken in een grote verscheidenheid aan gewichten en maten. Maar als we het absoluut hebben, dan moet elke linnenkast standaard badhanddoeken hebben voor gebruik na het douchen, handdoeken voor afwassen en washandjes voor als je je gezicht wast.

Two’s company

Een goede vuistregel zijn twee volledige sets handdoeken per persoon in jouw huishouden. Het valt aan te raden  om jouw handdoeken elke week te wassen, of na drie of vier keer gebruiken, en om jouw handdoeken elke twee jaar op te frissen. Als je echter vaak gasten hebt die blijven logeren, wil je misschien twee extra sets apart houden.

Hoe je ervoor kunt zorgen dat een handdoek lang meegaat

Houd jouw handdoeken voor binnen gescheiden van plezier buitenshuis

Je wilt je badhanddoeken niet mee naar buiten nemen. Een huis heeft buitenhanddoeken nodig of handdoeken die je kunt gebruiken bij het zwembad, het strand of het meer.

Zorg ervoor dat je handdoek vrij is van bepaalde kleurstoffen

Veel handdoeken gebruiken kleurstoffen die snel vervagen. Als je een kleurrijke of patroon handdoek gebruikt die aanzienlijk vervaagd, zal hij na verloop van tijd gemakkelijk meer op een doek lijken. Zoek in plaats daarvan producten die reactieve kleurstoffen gebruiken. Bepaalde kleurstoffen bevatten ook schadelijke chemicaliën, dus het is altijd goed om naar handdoeken te zoeken die voldoen aan een juiste certificering wat garandeert dat producten gemaakt zijn van schadelijke gifstoffen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *