Indruk maken op je klanten met bedrukte dozen

Bedrukte dozen zijn onmisbaar voor ondernemers en webshopeigenaren die regelmatig pakketten versturen. Je kunt de bedrukte doos inzetten om je merknaam zichtbaar te maken en je komt er ook professioneler door over. Laat dozen bedrukken door een professioneel bedrijf, zodat je ontwerp goed tot zijn recht komt. Wil je efficiënt te werk gaan? Let dan op onderstaande aandachtspunten.

Je budget

Je budget is misschien niet het eerste aandachtspunt waar je aan denkt bij het bedrukken van dozen. Toch is het belangrijk om hier als eerste bij stil te staan. Al je keuzes – zowel materiaal als  ontwerp – hangen af van je budget. Door dit vooraf duidelijk te hebben, kun je de juiste keuzes maken en kom je er niet opeens achter dat je het drukken van je ontwerp niet binnen je budget past. Een fullcolour print is bijvoorbeeld prijziger dan een opdruk in een enkele kleur. Zoek goed uit wat er mogelijk is met je budget en maak een ontwerp dat hierbij past.

Materiaalkeuze

Je denkt misschien dat iedere doos hetzelfde is, maar dat is zeker niet waar. Wanneer je dozen laat bedrukken, heb je de keuze tussen verschillende materialen. Kies een materiaal dat past bij jouw product. Verzend je zware items? Dan is het verstandig om een sterk materiaal te kiezen. Voor kleinere pakketjes volstaat een dunner karton. Wil je graag een milieuvriendelijke uitstraling hebben als bedrijf? Dan kun je het beste kiezen voor karton gemaakt van gerecycled papier.

Uitstraling

Je wilt graag dat je doos een uitstraling heeft die past bij je bedrijf. Denk er goed over na wat je wilt uitdragen en bereiken met je ontwerp. Op basis hiervan kun je zo ontwerpen dat het gewenste resultaat bereikt wordt. Wil je je naamsbekendheid vergroten? Zorg er dan voor dat je logo en bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar zijn om de dozen. Of wil je juist een glimlach op het gezicht van klanten toveren? Zorg dan voor een positieve boodschap op de doos.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *