Je oude huis restylen

Heb jij een oud huis en wil je wel je trap gaan vervangen? Je kunt gaan voor compleet restylen en de binnenkant modern aankleden, maar het is natuurlijk ook mooi om de huidige stijl van je woning te behouden en voor een klassieke trap te gaan.

Verschillende uitstralingen

Het model van een trap is vaak hetzelfde, maar je kunt met leuningen of balustrades een sfeer meegeven aan je trap.

Klassiek:

Bij klassieke modellen zie je meestal leuningen met gedraaide spijlen of spijlen met verschillende rondingen erin. Dit geeft de trap karakter en uitstraling.

Neutraal/modern:

Als je toch voor een meer neutraal/modern interieur gaat dan kom je meer uit bij rechte vormen. Je hebt dan ook balustrades of leuningen die wat meer recht zullen zijn. Dit kan natuurlijk ook een neutrale uitstraling geven.

Industrieel

Als je gaat voor industrieel dan is een combinatie van hout en metaal een goede keuze.

Houtsoorten

Ook al is de vorm van de trap hetzelfde, de houtsoort kan nog een groot verschil maken!

Dennenhout:

Deze houtsoort wordt vaak gebruikt als de trap nog een kleur moet krijgen. Dit omdat dennenhout niet persé van zichzelf aansluit bij een interieur. Tenzij je een landelijke blokhut hebt of wellicht een tiny house. Daar zie je dennenhout wel vaker terugkomen.

Beukenhout:

Beukenhout kan zowel blank als geschilderd gebruikt worden. Het is een hele neutrale houtsoort die niet persé invloed heeft op de sfeer van de trap.

Eikenhout:

Zeg je klassieke trap, dan denk je waarschijnlijk direct aan eikenhout. Deze houtsoort werd in veel huizen gebruikt. Toch komt het eiken trap ook steeds meer terug in de eigentijdse woning. Het lichte eikenhout wordt dan vaak gecombineerd met strakke zwarte accessoires.

Bouwpakkettrap

Er zijn vele opties en uitstralingen voorbij gekomen in deze blog. Eigenlijk is alles passend te maken bij je interieur met de juiste combinaties. Een bedrijf met heel veel verschillende mogelijkheden in hun assortiment is Houtcompleet.nl. Zij zijn een leverancier van bouwpakkettrappen, die tegenwoordig ook maatwerk aanbieden. Ook aan leuningen en balustrades geen gebrek. Voor ieder wat wils.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *