Kies het juiste projectiescherm bij je beamer

Heb je een beamer gekocht? Dan moet je zeker niet vergeten om een goed bijpassend projectiescherm aan te schaffen. Er zijn veel verschillende soorten beamers, denk aan een HD beamer, 4K beamer of een mini beamer. Maar ook veel soorten projectieschermen. Het is daarom belangrijk dat je het juiste projectiescherm kiest bij jouw beamer, maar ook bij jouw situatie. In dit artikel vertellen we je hoe jij het beste projectiescherm vindt voor jouw beamer.

De werking van een beamer

Een beamer projecteert beelden, bewegend of stilstaand, op een scherm, muur of plafond. Een beamer kun je vaak tegenkomen in vergaderzalen, klaslokalen maar ook bij mensen thuis aan de muur. Dit kan zijn in de woonkamer of garage. Wanneer je een beamer hebt aangeschaft, kun je deze het beste combineren met een projectiescherm. Als je een beamer projecteert op een muur of laken, heb je vaak een minder goede kwaliteit. Er zijn verschillende projectieschermen verkrijgbaar. Denk hierbij aan een handmatig, mobiel of een elektrisch projectiescherm. Elk scherm heeft zijn eigen voordelen en functies. Kijk dus bij het uitzoeken  van een projectiescherm goed naar wat het beste bij jou past.

Denk hieraan bij het kopen van een projectiescherm

Wanneer je van plan bent om een projectiescherm te kopen, is het belangrijk om te weten waar je je beamer voor gaat gebruiken. Ga je de beamer bijvoorbeeld alleen gebruiken voor films kijken thuis? Dan is een handmatig projectiescherm voldoende. Kijk bij het kopen van een projectiescherm goed naar de ruimte waar je deze gaat plaatsen en wat voor beamer je hebt. 

Heb je een beamer die vooral hangt in vergaderzalen of klaslokalen, dan is een elektrisch projectiescherm aan te raden. Deze kun je automatisch laten in- en uitrollen wat handig kan zijn voor presentaties. Daarnaast moet je bij het kiezen van een scherm ook letten op de afmetingen. Een standaard projectiescherm is ongeveer twee meter breed en twee meter hoog, maar er zijn ook grotere projectieschermen verkrijgbaar. Je kunt dus zelf bepalen hoe groot het projectiescherm mag zijn.

Dit is waarom de locatie van een beamer belangrijk is

Om het meeste uit je beamer te halen, is het belangrijk dat je de juiste beamer koopt voor de ruimte waar deze gaat hangen. In de ene ruimte kan het namelijk donkerder zijn dan in de andere ruimte. Een beamer met meer lichtopbrengst werkt in een lichtere ruimte beter. In vergaderzalen of -ruimtes heb je vaak geen verduisteringsgordijnen. Dan heb je een beamer nodig met een hoog aantal ANSI Lumen. Hoe hoger het aantal lumen, hoe beter de beamer is in fel verlichte ruimtes. Wanneer je een beamer in een bioscoopruimte gaat gebruiken, kun je dus kiezen voor een beamer met lage ANSI Lumen. Dat komt omdat de bioscoopruimte donkerder is en je niet veel lichtopbrengst nodig hebt om een scherp beeld te projecteren. 

We hopen je op deze manier voldoende informatie te hebben gegeven over het kiezen van het juiste projectiescherm bij jouw beamer. Succes met je aankoop!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *