Kom meer te weten over wat een tuinkas is

Als je een tuinkas koopt voor landbouwdoeleinden, plantages, of een privétuin bij je huis, doe je dat om je planten vruchtbaarder te maken en goed te beschermen. Maar voor het zover is, is het beter als je van tevoren weet wat een broeikas is. Een broeikas is een gebouw van glas of ander doorzichtig materiaal zoals polycarbonaat. Serres worden gebruikt in de landbouw, plantages, of als je een tuin wilt aanleggen in je eigen woonomgeving. De functie ervan is het opvangen van zonlicht dat nuttig is voor planten, zodat de temperatuur binnen in de kas warmer is. In de winter houdt een broeikas je planten beschermd tegen overvloedige regen of sneeuw, zodat je planten toch goed kunnen groeien.

Voordelen van het gebruik van een broeikas

Planten hebben zonlicht nodig om te groeien en planten die in kassen groeien krijgen beter zonlicht. Planten hebben ook water nodig, maar als er veel regen valt, is dat niet goed voor je planten. Daarom kun je je planten beter regelmatig water geven met de juiste water-intensiteit dan te vertrouwen op onregelmatig regenwater. Het punt is dat je door een broeikas te gebruiken het hele jaar door verschillende soorten bloemen of groenten kunt kweken, zonder je zorgen te maken dat je planten door slecht weer beschadigd worden.

Veelzijdige broeikas

Wie als hobby tuinieren heeft, maakt meestal een blokhut om al zijn tuingereedschap en -benodigdheden in op te bergen. Door een broeikas te maken, kun je de kas gebruiken als plek om te tuinieren en ook als opbergplaats voor al je tuinspullen. Het zou echter veel beter zijn als je een houten opbergkist voor je gereedschap in de broeikas maakt. Op die manier is al je gereedschap veiliger en kun je het gebruiken wanneer je het nodig hebt, want het tuingereedschap wordt dicht bij je tuin bewaard.

Bespaar op kosten voor boodschappen met een kas

Door een kas voor je tuin te gebruiken, kun je het hele jaar door tuinieren. Dat betekent dat je altijd groenten en fruit in je tuin hebt. Zo hoef je geen groenten en fruit meer in de supermarkt te kopen en dat scheelt in je kosten voor boodschappen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *