Kunstgras voor een speelse tuin

Ben je verhuisd en ga je binnenkort je tuin aanleggen? Of woon je al langer in je huidige woning, maar ga je wat veranderingen doorvoeren in de achtertuin? Wellicht overweeg je de aanschaf van kunstgras. Dit heeft heel veel voordelen ten opzichten van gewoon gras. Wellicht heb je dat nu en vind je het onderhoud veel te veel tijd kosten. Bovendien zorg je op deze manier voor een leuk en speels effect.

Past in iedere tuin

Kunstgras past in elke tuin. Het maakt niet uit hoe groot je achtertuin is. Je kunt het zelfs gebruiken op een balkon. Er zijn natuurlijk diverse soorten kunstgras. Zoek jij speciaal naar een variant waardoor je een speels effect krijgt? Kies dan voor de iets zachtere soorten. Deze zijn vaak ook ideaal voor tuinen waarin regelmatig kinderen en huisdieren komen. Het gras is zacht en nadat erop gespeeld is, veert het meteen weer terug naar de oude vorm.

Onderhoudsvrij

Misschien is dit ook wel een hele belangrijke reden voor jou om kunstgras aan te schaffen. Grasmaaien is nu niet echt je hobby. En het valt niet altijd mee om een gazon mooi en gezond te houden. Grasmaaien is niet nodig en je hoeft absoluut niet bang te zijn dat het gras stuk gelopen wordt. Spelen je kinderen veel op het gras, dan heb je ook niet te maken met een drassige ondergrond na een regenbui. Dat scheelt weer vieze kleding en vuile schoenen.

Slijtvast

Kunstgras gaat over het algemeen heel lang mee. Je kunt het ook goed gebruiken bij speeltoestellen of bij een zwembad. Dankzij de slijtvastheid is intensief gebruik geen enkel probleem. Regenwater zakt door het gras heen de grond in en het kunstgras zelf droogt heel snel weer op. Het gras heeft altijd dezelfde lengte en blijft het hele jaar door mooi groen. Juist de lengte van het gras zorgt ook voor dat grappige en speelse effect.

Leuke tips

Je wilt kunstgras in je tuin voor een leuk speels effect, maar je weet nog niet precies waar je het wilt gebruiken? Doe je winst met onderstaande tips.

– Bij een bloemenperk; leg rondom je bloemperk kunstgras neer. Dit zorgt voor een extra speelse uitstraling. Je hebt op die manier meteen meer groen in je tuin.
– Mozaïek; misschien is je tuin net te klein voor een echt grasveld, maar je wilt toch wat meer groen? Maak dan een mozaïek van de combinatie van kunstgras en tegels. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als ondergrond voor je tuinmeubels.
– Op de muur;het lijkt je geweldig om kunstgras in je tuin te gebruiken, maar het grondoppervlak is eigenlijk te klein? Wist je dat je het dan ook op de muur kunt monteren? Of je maakt een bepaalde muur helemaal groen of je maakt zelfs een soort schilderijen ervan. Dit gras is bijzonder flexibel en daarom prima in elke gewenste vorm te snijden. Je zult verbaasd zijn over het leuke effect.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *