Leukste items om te verzamelen

Een nieuw product kopen voelt veel beter als het binnen een collectie past of een verzameling uitbreidt, dit is gebleken uit psychologische onderzoeken naar het menselijk brein. Mensen zijn namelijk van nature verzamelaars. Of het nu een dure collectie is van zeldzame items of een verzameling van alledaagse producten, iedereen heeft thuis wel minimaal 1 collectie staan toch? In deze blog zullen een paar items benoemd worden die erg leuk zijn om te verzamelen. 

Kerstminiaturen

Kerstminiaturen zijn leuke items om te verzamelen. Dit komt omdat iedereen met de miniaturen een eigen kerstdorp kan creëren. Je kan een start maken met de verzameling door een aantal kersthuisjes aan te schaffen. Hiermee heb je de basis van jouw eigen sfeervolle kerstdorp. Na de basis kan je bij iedere kerst weer wat nieuwe miniaturen kopen om je dorp uit te breiden. Zo kan je bijvoorbeeld een bakker kopen die kerststollen bakt, een moeder die aan het shoppen is voor kerstcadeaus of kinderen die spelen in de sneeuw. Met deze uitbreidingen aan de collectie maak je het kerstdorp steeds groter en feestelijker. Wat het leukste is aan kerstminiaturen verzamelen, is dat de verzameling heel persoonlijk is. Iedereen heeft namelijk andere kerstminiaturen en geeft die naar eigen smaak een indeling. Tot slot is deze kerstminiaturen verzamelen leuk omdat het ingerichte kerstdorp de visualisatie is van heel jouw collectie. Bij veel andere verzamelitems gaat het meer om de naam en de status van het item in plaats van het uiterlijk en de creatieve persoonlijke draai.  

Souvenir mokken 

Mokken zijn ook leuke verzamelitems. Deze zijn namelijk overal ter wereld in souvenirwinkeltjes te vinden. Door elke vakantie een mok mee terug naar huis te nemen zal je alle herinneringen aan de vakanties opslaan. Omdat mokken dagelijks gebruikt worden zal je vaak worden herinnerd aan die leuke tijden. Met het verzamelen van vakantiesouvenirs gaat het meer om het verzamelen van de herinneringen dan om het verzamelen van de mokken zelf. De collectie dus niet speciaal omdat de items zeldzaam zijn, maar omdat er emotionele waarde aan hangt. Dit maakt voor de mooiste verzamelingen. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *