Lifestyle trends 2021

De wereld verandert en wij veranderen mee. Dit zijn de lifestyle trends van 2021:

Duurzamer leven 

Een streven naar meer milieuvriendelijke gewoonten verandert onze manier van leven – van dagelijkse keuzes tot de grootste mijlpalen van het leven. Er vindt een verschuiving plaats in de richting van meer bewuste consumptie naarmate mensen hun impact opnieuw evalueren. Dat betekent voor velen minder en duurzamere producten gebruiken en afval in de gaten houden. De duurzamer leven trend kan je overal terugzien. Mensen verduurzamen hun huis door bijvoorbeeld kunststof kozijnen te nemen of ze verduurzamen hun tuin door meer groen aan te brengen. Deze trend was in 2020 al te zien, maar het zal zeker grote impact hebben op 2021.  

Gezonde mentaliteit  

Als je het woord ‘wellness’ hoort, denkt u misschien aan luxe spa’s of ontspannende uitjes. Maar volgend jaar zullen we op een meer alledaagse manier aan wellness denken, terwijl we op zoek gaan naar gemakkelijke gewoonten om angst, stress en burn-out tegen te gaan. De routine van iedereen ziet er anders uit. Misschien wend je je tot een dagboek of kunsttherapie, neem je een pauze van sociale media of ben je meer een danser. Wat je stijl ook is, er zijn veel eenvoudige manieren om een dagelijkse dosis positieve vibes te krijgen. Zorgen voor je mentalen gesteldheid is zeker een trend die we veel gaan zien in 2021  

Internationaal gericht 

De wereld voelt kleiner dan ooit omdat mensen invloeden en tradities op elke manier verhandelen. Tegenwoordig heb je geen paspoort nodig om kennis te maken met andere culturen. Ambachtslieden, chef-koks en gewone mensen gebruiken digitale media om hun verhalen te delen. Hun verhalen over erfgoed en traditie gaan kriskras over de hele wereld en inspireren anderen om iets nieuws te gaan proberen. En als je een paspoort hebt, zijn er meer mogelijkheden dan ooit om rechtstreeks van de bron te leren. De globetrotters van vandaag geven prioriteit aan zinvolle activiteiten, zoals kooklessen en ambachtelijke bezoeken. Als ze eenmaal thuis zijn, proberen ze die ervaringen na te bootsen op hun bord en aan de muur. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *