Maak je tuin klaar voor de zomer van 2022!

Niets is lekkerder dan in het zonnetje te ontspannen en genieten van een heerlijke tuin. Het is een plek waar je kan borrelen met vrienden en familie, een goed boek kan lezen en in de zon kan liggen met muziek in je oren. Het is daarom wel zo fijn dat de tuin lekker met de tijd meegaat en comfortabel is ingericht. Inspiratie nodig voor een fijne tuin? We nemen we je graag alvast mee in de nieuwste tuintrends, dé tuintrends van 2022!

De open woonkamer

Een tuin wil je natuurlijk zo comfortabel mogelijk maken. Gooi daarom de plastic wiebelstoelen de deur uit en maak je tuin net zo fijn en gezellig als een woonkamer. Nu vraag je je natuurlijk af: ‘Hoe doe je dat?’. Er zijn tal van mogelijkheden om je tuin sfeervol te maken. Denk aan een fijne lounge set, een vloerkleed, een vuurkorf of buitenkachel als het koud is. Vergeet daarbij zeker geen buitenverlichting als je gewoon wat meer gezelligheid in de tuin wilt. Kortom: buiten is het nieuwe binnen.

Ibiza of Tulum?

Olive Sprig is een flexibele grijsgroen en is de kleur van 2022. Met alle planten en bomen om ons heen is dat natuurlijk een makkie! Maar naast de kleur groen, zijn de trendkleuren rustig en subtiel, denk hierbij aan lichte beige- en natuurtinten met veel licht hout. Niet te veel tierelantijntjes, maar gewoon een sterke basis. Voeg rotanaccessoires, palmen en zand toe om de sfeer van Tulum te creëren. Wil je toch iets meer kleur in je tuin laten zien? Kies dan voor een Bohemian stijl of Ibiza vibe en laat kleuren als turquoise, roze, terracotta en zeegroen terugkomen. Het beste kan je de simpele, rustige kleuren gebruiken als basis en de Bohemian vibe of Ibiza stijl terug laten komen in de accessoires. Hiermee zorg je voor een goede balans tussen drukte en rust. 

Duurzaam

Steeds meer mensen zijn afgelopen jaren bezig met het milieu en willen duurzamer gaan leven. We proberen minder plastic te gebruiken, afval te scheiden of amper vlees te eten. Duurzaamheid is een echte trend geworden, die nu ook zijn weg vindt in meubels. In 2022 zullen meubels die gemaakt zijn van duurzame houtsoorten of gerecycled hout, steeds populairder worden. Deze meubels gaan jaren mee en behouden hun uitstraling, je wilt natuurlijk dat dit zo blijft en dat de vloer waarop de meubels staan goed beschermd is. Zorg er dus voor dat je stoelpoot beschermers gebruikt, zoals stoelpootdoppen die je vloer én meubel beschermen. Naast duurzaamheid, komt minimalisme ook steeds meer op binnen de meubeltrends. Een simpele, maar strakke industriële look, waarbij vooral de combinatie van hout en staal niet te missen valt.

Maak het gezellig

Als er iets sfeerbepalend is in je tuin, is dat wel verlichting. Hang verschillende soorten lampjes op in de tuin om het ‘s avonds super gezellig en knus te maken. Dit kan door een lichtsnoer op te hangen met lampen maar ook door losse lichtjes te plaatsen in de tuin. Wil je het helemaal knus en behaaglijk maken? Plaats dan een kaarsen en een vuurkorf waar je met vrienden gezellig om heen kan zitten met een lekker wijntje. 

Van houten meubels, tot groen, bamboe, duurzaamheid en lichtjes. 2022 wordt een jaar van verbinding, veiligheid en warmte. Haal dus vooral inspiratie uit deze nieuwe tuintrends en maak van 2022 een frisse, groene, nieuwe start!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *