Met deze tips verminder je de stress tijdens een verhuizing

Een verhuizing kan voor veel stress zorgen bij mensen. Er moet namelijk veel geregeld worden en meestal ook nog in een korte periode. Alle spullen moeten ingepakt worden, de adreswijzigingen moet worden doorgegeven en nog veel meer. Om ervoor te zorgen dat je zo min mogelijk stress hebt, hebben we aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Begin op tijd met voorbereiden

Indien de datum van uw verhuizing bekend is, moet uw ruim van tevoren beginnen met het voorbereiden van de verhuizing. Dit klinkt misschien logisch, maar in de praktijk worden dingen vaak uitgesteld. Met ruim van te worden bedoelen we ongeveer 3 maanden. Dingen die u van tevoren kunt regelen zijn: 

  • Gas, elektra en water regelen (oude en nieuwe huis)
  • Internet en tv-aansluiting
  • Geef het aan bij je werkgever. Bij veel bedrijven kun je een aantal vrije dagen opnemen voor verhuizingen.
  • Regel vrienden die kunnen helpen met de verhuizing.
  • Als je de verhuizing wilt uitbesteden kun je alvast opzoek gaan naar een verhuisbedrijf.

Besluit welke spullen mee verhuizen

Over de jaren heb je best veel spullen verzameld. Sommige daarvan heb je niet meer nodig en hoeven dus niet mee te verhuizen. Hierdoor kunt u een overzicht maken van alle spullen en weet u de omvang van de verhuizing. Daarnaast kunt u op tijd beginnen met het verkopen van de oude spullen en hoeft u het niet eerst nog mee te nemen naar het nieuwe huis en dan pas verkopen. 

Begin op tijd met inpakken

De grootste klus van de verhuizing is alles inpakken. Daarom kunt u het beste de klus verdelen over de periode. Als u bijvoorbeeld in de zomer verhuist, dan kunt u alle winterkleding al inpakken, want deze heeft u toch niet nodig. Ook kun je alvast de zolder leegruimen en inpakken. Let er wel goed op dat je de dozen niet te zwaar maakt. Verdeel het gewicht over de dozen. Daarnaast is het ook handig om dozen op maat te gebruiken. Hierdoor zitten de producten niet te los in de doos en zijn ze beter beschermd tijdens de verhuizing.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *