Met deze tips voorkom je dat je fiets wordt gestolen!

Als je fiets gestolen wordt is dat nooit fijn. Hoe makkelijk jouw fiets te stelen is, heb je zelf in de hand. Een combinatie van goed materiaal en logisch nadenken maakt het al heel moeilijk voor dieven om je fiets te stelen. Veel mensen denken dat het thuis veilig is, maar je moet ook thuis het risico verlagen. In deze blog geven we je tips om te voorkomen dat je fiets wordt gestolen.

Slot

Bijna iedere fiets heeft al een slot, maar deze sloten zijn niet genoeg om een dief te weerhouden van het stelen van de fiets. Het is belangrijk om een tweede slot te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten, zoals een kettingslot, ringslot of kabelslot. Zorg ervoor dat het slot dat je kiest een ART-keurmerk heeft. Het beste is een slot waarmee je de fiets aan een ander object kan vastmaken.

De beste techniek om je fiets op slot te zetten is de fiets zo vast mogelijk te zetten. Daarnaast is het verstandig om een kettingslot vast te leggen aan je frame en niet aan de band. Soms halen dieven namelijk het wiel ervan af en nemen ze het frame mee. Als het slot aan het frame zit kunnen ze hem moeilijker meenemen.

Plaats de fiets in het zicht

Deze tip lijkt voor de hand te liggen, maar het is belangrijk om je fiets in het zicht te zetten. Dieven houden er niet van als ze in het open iets moeten stelen. Als het niet lukt om de fiets in het open te zetten, probeer hem dan niet op een verlaten plek te zetten. Zet hem dan het liefst bij andere fietsen.

Laat de fiets niet buiten staan

Veel mensen denken dat de fiets thuis veilig staat, maar ook hier kan hij gestolen worden. Het is daarom niet verstandig om de fiets buiten te laten staan. Je kan de fiets het beste in de schuur zetten of in een fietsberging die op slot kan. Ook in de schuur is het verstandig om de fiets op slot te zetten, want dieven kunnen makkelijk inbreken in de schuur en dan kunnen ze alsnog je fiets meenemen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *