Motorkleding voor elk type rit

Je bent een liefhebber van motorrijden en mag er graag eens op uit trekken op je tweewieler. Daarnaast pak je de motor ook voor woon-werkverkeer als het weer het maar even toelaat. Waar je bij plezierritjes wel gewoon je motorpak aantrekt, is dat voor de dagelijkse ritjes natuurlijk niet direct heel gemakkelijk. Daarom is het ook goed om te weten welke alternatieven je hebt op dit gebied.

Een goede jas voor snel gebruik

Wanneer je een korte rit moet maken, bijvoorbeeld omdat je iets moet ophalen een dorp verderop, dan schiet je natuurlijk het liefst snel iets aan. Dat is in het geval van motorkleding dus een goede reden om een echte motorjas aan te trekken. Die beschermt je beter dan een gewoon windjack, maar trek je wel net zo gemakkelijk aan. Zo ben je dus in één keer voorzien en kan je ook snel korte ritjes maken.

Een echte motorjeans kiezen

Wat je misschien niet wist, is dat er bij de speciaalzaken ook gewoon jeans te koop zijn die specifiek voor het motorrijden ontworpen zijn. Daarmee sla je dus twee vliegen in één klap. Je hebt gewoon een goede casual broek aan die je overal waar je komt kunt dragen. Tegelijkertijd is het ook het soort broek dat een bepaalde mate van bescherming kan bieden wanneer je met je motor op pad gaat. Dat maakt het wel zo gemakkelijk.

Het tweedelig pak

Ga je voor een plezierrit die misschien wel de hele dag gaat duren? Dan is het het best om gewoon een motorpak aan te trekken. Stop je ergens onderweg om een hapje te eten? Dan is een tweedelig motorpak misschien wel de beste optie die je hebt. Het is dan zo dat je het net wat gemakkelijker uittrekt zodat je net wat comfortabeler zit wanneer je de maaltijd geserveerd krijgt. Het is de moeite waard om dit dus in je kast te hebben hangen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *