Must have Aziatische producten voor in de keuken

Aziatisch koken is steeds meer de rage, en er verschijnen ook steeds meer Aziatische producten in de winkel. Producten die je voorheen alleen nog maar te vinden waren in de toko’s of Aziatische supermarkten liggen nu ook te koop in de schappen bij de Albert Heijn. Van Koreaans tot Japans eten zijn dit de twee producten die jij in je keuken moet hebben voor wanneer jij zin hebt om Aziatisch te koken.

Panko

Panko is een soort paneermeel dat in de Japanse keuken wordt gebruikt om te bakken of te frituren. Panko is erg krokant en kan eigenlijk alles wel een krokant korstje geven. Het verschil met gewoon paneermeel ligt bij de bereidingswijze, Panko wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood en geeft daardoor een krokantere en luchtigere structuur dan bij de paneermeel die vaak gebruikt wordt in de westerse keuken.

Kimchi

Kimchi is een traditioneel gerecht uit Korea. Een must have voor als je Koreaans wilt koken dus. De traditionele kimchi bestaat uit gefermenteerde kool. Maar er bestaan meer dan honderden varianten, Het is zo belangrijk in korea dat veel families naast hun gewone koelkast ook nog een kimchi koelkast hebben. Deze koelkastjes zijn dan ook speciaal ontworpen om alle soorten kimchi goed te kunnen bewaren, en zorgt ervoor dat de andere producten in de gewone koelkast niet ook gaan fermenteren. Kimchi wordt daarnaast ook gezien als een ‘superfood’ en behoort tot de vijf gezondste gerechten ter wereld omdat deze zo vol met vitamines zit.

Combineren

Wat ook erg leuk is, is dat je met deze twee producten ook zeker meer gerechten kan maken. Maar je kan ze ook beide combineren in een gerecht. Hoe lekker is het om na je gefrituurde eten, lekker fris kool te kunnen eten om die vettige smaak tegen te gaan. Kimchi kan je dus ook gewoon combineren met de panko gerechten en geeft nog veel smaak ook.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *