Online vergaderen of toch face-to-face ontmoeten?

We weten dat slimmer werken en vanuit huis werken niet altijd mee valt. Gelukkig komt er steeds meer tooling beschikbaar die je daarbij helpen. Tegenwoordig zijn er verschillende (gratis) video conferencing tools beschikbaar die online vergaderen mogelijk maken. Enkele video conferencing tools zijn bijvoorbeeld: Skype for business, lifesize, Microsoft Teams of Google Meet.

Online vergaderen is handig als je collega’s op meerdere vestigingen hebt, als collega’s thuiswerken of als je klanten op afstand hebt. Je kunt dan allemaal deelnemen aan een vergadering zonder dat je bij elkaar in dezelfde ruimte hoeft te zijn.

Een groot voordeel aan online vergaderen is dat bij de meeste software je je scherm kunt delen om iets te presenteren, hulp of afstand te bieden of iets uit te leggen zonder dat je in dezelfde ruimte hoeft te zijn. Dit scheelt veel reistijd en kosten en iedereen kan toch ‘fysiek’ aanwezig zijn. Om deze reden maken steeds meer bedrijven gebruik van online vergaderen. Je kan elkaar steeds makkelijker bereiken zonder dat je uren hoeft af te reizen.

Ook een verhoging in interactie en productiviteit kunnen een belangrijk voordeel zijn als het gaat om online vergaderen. Door middel van beeld, spraak en delen van documenten, sturen we informatie over en weer naar elkaar. Daarbij wil je het liefst dat dit ook veilig gebeurt. Daarom is het belangrijk dat je de juiste online vergader tool vind die bij jou past.

Vergaderen jullie al online in jullie organisaties? Ik denk dat online vergaderingen het face-to-face ontmoetingen nooit helemaal zal vervangen. Dit omdat in sommige situaties het juist fijner is om elkaar face-to-face te zien. Maar de afgelopen twee weken heb ik thuis moeten werken en Microsoft Teams maakt het een stuk makkelijker om in contact te komen met mijn collega’s. Bellen kan altijd, maar dit voelt soms afstandelijk. Door het hebben van een video vergadering kan je elkaar toch zien zonder bij elkaar te komen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *