Op de fiets door Nederland

Nederland is een echt fietsland. Ook toeristen weten dat ons land niet alleen bekend staat om de tulpen, molens, kaas en stroopwafels. Niet voor niets zien we in de grote steden veel bedrijven die fietsen verhuren. Een stad ontdekken kan je dan ook het beste op een fiets doen. Met de fiets kom je echt overal. In Nederland zijn we opgegroeid met fietsen en dagelijks kiezen veel mensen ervoor om met de fiets naar hun werk te gaan. Ook naar school, de supermarkt of naar vrienden pakken we al snel de fiets in plaats van de auto. Een groot voordeel: van fietsen word je fit. Kort gezegd, Nederlanders kunnen niet zonder hun fiets. Laat de auto thuis, pak de fiets en ontdek de mooiste plekjes van Nederland.

De mooiste fietstochten

In principe kan je door heel Nederland mooie fietsroutes vinden. Toch kiezen veel mensen ervoor om te gaan fietsen in het oosten, midden en zuiden van ons land. Het mooie landschap en het vele groen maken een fietstocht aan deze kant van het land aantrekkelijk. Staat er een sterke wind, kies er dan voor om een elektrische fiets te huren. Zo fiets je net even wat gemakkelijker dan met een ‘normale’ fiets. Veel mensen kiezen ervoor om een meerdaagse fietsroute af te leggen. Als je met de fiets op pad gaat, heb je veel tijd om ons mooie landschap rustig in je op te nemen en alle details te bekijken. Kies voor de avontuurlijke route; stap op de fiets en begin met trappen. Je ziet vanzelf waar je terecht komt en onderweg kan je genieten van onontdekte, bijzondere plekjes. Vind je dit toch iets te spannend? Dan kan je ervoor kiezen om een fietsroute te volgen. Online kan je verschillende routes vinden, maar ook bij een VVV-kantoor kan je terecht.

Weersomstandigheden

Als de zon schijnt is er niks fijner dan de fiets te pakken en erop uit gaan. Maar ook op een winterse dag is een fietstocht een goed idee. Echte fietsers laten zich niet tegenhouden door regen en wind. In elke seizoen is het prachtig om te fietsen. Zorg er wel voor dat je kleding daarop aangepast is. In de zomer is het makkelijk om een vestje uit of aan te doen. In de winter ligt dit toch even wat anders. Je wilt namelijk geen koud leiden. Zorg dat je meerdere functionele lagen combineert. Schaf de juiste kleding aan zodat je moeiteloos meerdere uren op de fiets kan doorbrengen. Neem ook handschoenen, een sjaal en een muts mee. Zo blijft je gehele lichaam op temperatuur. Wil je opvallen tijdens het fietsen? Laat mutsen bedrukken met een logo of kies voor mutsen borduren met een motiverende slogan. Deel ze uit aan je fietsgenoten zodat ook zij lekker warm blijven.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *