Recreëren in het grootste Nationaal Park van Nederland

De Oosterschelde is het grootste en natste Nationaal Park dat Nederland kent. U vindt hier veel bijzondere natuur. Dankzij de afwisseling van eb en vloed, de aanwezigheid van zout water en de binnendijks gelegen natuurgebieden leven hier honderden soorten planten en dieren. Van een bruinvis tot een wadvogel; er is van alles te zien en te beleven in, op en rond de Oosterschelde.  De Oosterschelde is een Natura 2000 gebied. Geniet daarom van de natuur en de dieren zonder ze te verstoren.

Recreëren en genieten
De Oosterschelde is een populaire bestemming voor recreanten. Met een boot het water op, kitesurfen, vissen, duiken, zwemmen; het kan allemaal. Maar er zijn ook regels om de natuur te beschermen waar nodig. De Oosterschelde is een beschermd natuurgebied. Hierdoor zijn bepaalde delen van de Oosterscheldenatuur (deels of seizoensgebonden) niet toegankelijk of beperkt toegankelijk. Ook kunt u niet overal altijd buitendijks fietsen vanwege de rust van de vogels in het gebied. Dit is goed om te weten als u van plan bent te recreëren op of rond de Oosterschelde. Als de natuur niet verstoord wordt en de veiligheids- en privacyregels worden nageleefd, mogen drones wel gebruikt worden in de toegankelijke gebieden.

Op zes locaties mag gekitesurft worden. Deze locaties zijn aangewezen zodat u de zeehonden en vogels in het gebied niet verstoort. Het is daarom belangrijk dat u binnen de aangegeven gebieden blijft. Waar u wel en niet mag komen, staat aangegeven met bordjes en op informatiezuilen. Door hier op te letten, blijft de Oosterschelde aantrekkelijk, voor mensen en dieren.

Rondvaarten

Natuurlijk kun je verder tal van rondvaarten boeken. Natuurvaartochten, familierondvaarten, of Oosterschelderondvaarten. Of zeehondensafari’s. Er is zoveel mogelijk. Om steeds een nieuwe ontdekking te doen. Zeeland vanaf het water is uniek. Een belevenis die je vakantie aan Zeeland completeert. U kunt hierover een tas met leuke folders afhalen in de receptie aan Vakantiepark de Zeeuwse Parel. Hier hebben wij alle folders van leuke activiteiten in de buurt bij elkaar in een tas gedaan. Mocht je willen overnachten op ons vakantiepark, dan is dat uiteraard ook mogelijk. Boek jouw kampeerplek Zeeland.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *