Slimme verlichting is een geweldige aanvulling op elk huis

Wat is slimme verlichting?

Slimme verlichting is verlichting die je kunt bedienen via een app, meestal op je Apple- of Android-telefoon.

Belangrijkste voordelen van slimme verlichting:

  • Verander de verlichting in uw huis overal op afstand.
  • Geniet van meer controle over de lichteffecten in uw huis. Het is niet nodig om dimmerschakelaars te installeren.
  • Stel geautomatiseerde verlichtingsschema’s op rond uw levensstijl.
  • Verlaag de onderhoudskosten
  • Verbeter de energie-efficiëntie

Waarom zou u slimme verlichting aan uw huis toevoegen?

Slimme verlichting is misschien een nieuw concept voor jou. En we beloven dat het meer is dan alleen een mooie manier om de verlichting in je huis te bedienen. Het helpt eigenlijk om de kwaliteit van leven te vereenvoudigen en te verbeteren. Even kijken:

Slimme verlichting is handig

Denk aan de lichten in uw huis, het aantal bijbehorende lichtschakelaars en de hoeveelheid tijd die u elke dag doorbrengt, vooral ‘s nachts, en de rondjes in uw huis maakt om er zeker van te zijn dat ze uit zijn. Met slimme verlichting zijn die dagen voorbij.

Huisbeveiliging met slimme verlichting

Slimme verlichting kan ook dienen als huisbeveiliging. Koppel schakelaars, lampen en slimme stekkers aan alle bewegingssensoren / detectoren die je in huis hebt, zoals een slimme thermostaat, camera of zelfstandige bewegingssensor.

Stel de lichten in om te activeren met beweging of geluid als trigger. In het ideale geval als er iemand buiten rondsluipt (of erger nog, breekt in) en de lichten aan gaan, is het voldoende om dieven twee keer na te laten denken.

De lichten echter willekeurig aan en uit laten gaan op een manier waardoor het lijkt alsof iemand echt thuis is. Slimme lichtschakelaars kunnen dit automatisch doen.

Smart lampen voor sfeer en sfeer

Met een smart lamp creëer de juiste sfeer in elke kamer met slimme verlichtingsfuncties zoals dimmen en kleurensfeer

Slimme verlichting kan uw huisomgeving helpen zich aan te passen aan al uw activiteiten, zoals films kijken, lezen overdag of ’s nachts, contact maken met vrienden en familie, etentjes vieren, enz.

Binnen een scène, die programmeerbaar is in de app van je slimme lamp. u kunt de helderheid, kleurtemperatuur en zelfs verschillende tinten aanpassen. Als u de verlichting van een kamer perfect hebt veranderd, slaat u die instellingen op als een scène met een uniek label. Zodra uw scène is ingesteld, bent u slechts een app-tik verwijderd van uw favoriete sfeerverlichting.

Plan uw lichten

Elk verlichtingssysteem dat als slim is gemarkeerd, moet volgens een schema kunnen werken.

Om uw lampen te plannen, kijkt u eerst naar de geautoriseerde apps voor uw specifieke hardware. Of dat nu een wandschakelaar, slimme stekkers of gloeilampen is.

Zoek in de applicatie naar planningsopties voor uw apparaat. Daar kun je ervoor kiezen om op bepaalde tijden de lichten aan (en uit) te laten gaan.

Als er een keuze is voor de timing van zonsopgang en zonsondergang, moet u die gebruiken. Het is een stuk eenvoudiger dan specifieke uren van de dag kiezen of exacte tijden bevestigen. En vergeet niet om opties te selecteren voor uw exacte locatie, samen met zomertijdgegevens. Zo hoeft u het schema niet handmatig aan te passen, aangezien de daglichturen het hele jaar door korter en langer worden.

Groepsverlichting voor meer controle

Een effectieve manier om slimme lampen te gebruiken, is door ze per kamer of zone te groeperen. U kunt bijvoorbeeld plannen dat alle lichten in uw kelder na middernacht donker worden. Of laat na 1 uur ’s nachts elk licht op het hoofdniveau dimmen tot 20 procent helderheid. Dus je snapt het wel.

U kunt dit op twee manieren doen; met de app voor je lampen of schakelaars, of met een slimme speaker. Vervolgens kunt u de hele kamer of groep plannen om op een bepaald tijdstip in of uit te schakelen.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *