Stylingtips voor een groene slaapkamer

Groene slaapkamers maken al tientallen jaren deel uit van de designscene, maar ze worden nog steeds als een gewaagde keuze beschouwd. Hoewel groene slaapkamers niet voor iedereen zijn weggelegd, kunnen ze een prachtige en gedurfde keuze zijn.

Gebruik verduisterde ramen

In een slaapkamer wil je kunnen slapen en niet gewekt worden door de zon die door je ramen komt. Een raam verduisteren met de goede zonwering zal precies dat doen. Ze blokkeren het licht en creëren totale duisternis, zodat je de hele nacht als een roos kunt slapen. Als je niet van verduisterende gordijnen houdt, overweeg dan om jaloezieën te gebruiken in plaats van gordijnen voor de raambekleding van je slaapkamer.

Kies een groene tint en houd je eraan

Wanneer je je groene kleurenschema kiest, richt je dan op één tint voor je groene slaapkamer in plaats van op verschillende tinten. Je wilt een samenhangende look in de ruimte creëren en dat lukt niet als deze vol zit met verschillende groentinten. Kies een kleur die niet te licht of te donker is. Het wordt aanbevolen om de door jou gekozen kleur in alle elementen van de kamer te gebruiken, inclusief meubels, accessoires en kunst. Dit zorgt ervoor dat alles naadloos in elkaar overgaat en zorgt voor een uniforme look in je slaapkamer.

Creëer een balans tussen groene tinten

Hoewel het belangrijk is om trouw te blijven aan je groene kleurenschema, moet je er rekening mee houden dat er veel tinten groen beschikbaar zijn. Gebruik verschillende texturen of patronen in je beddengoed. Ook kun je verschillende vormen en maten meubelen gebruiken om balans in de ruimte te creëren. Als je bijvoorbeeld een groot meubel aan een kant van de kamer hebt, probeer dan wat kleinere items bij het raam te plaatsen, zodat ze in evenwicht zijn met de grootte.

Versier met planten en andere natuurlijke elementen

Planten zijn een geweldige manier om kleur en leven aan een kamer toe te voegen. Zelfs als je geen groene vingers hebt, kunnen planten helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren en stress te verminderen. Ze kunnen je zelfs helpen om beter te slapen. Naast de voordelen van planten in je slaapkamer, is het belangrijk om te onthouden dat ze ook de natuur naar binnen brengen.

Voeg patroon toe en print voor diepte

Patronen en prints zijn een geweldige manier om diepte aan een kamer toe te voegen. Omdat groen zo’n neutrale kleur is, is het belangrijk dat je patronen en prints kiest die bij je groentinten passen. Je zou kunnen gaan voor contrasterende patronen of voor soortgelijke tinten.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *