Tabakspijp voor beginners

Pijproken is verreweg de meest verfijnde vorm van tabaksconsumptie. Maar het roken van een tabakspijp vergt wat oefening en achtergrondkennis om er volledig van te kunnen genieten. We willen iedereen aanmoedigen die graag het genot van een tabakspijp willen mee maken. Eerst moet je natuurlijk een tabakspijp kopen. Daarna doe je er goed aan wat meer kennis op te doen over de verschillende soorten tabak en waar je op moet letten bij het roken van een tabakspijp. Je leest er alles over in blog over tabakspijp roken voor beginners. 

Verschil tabakspijp en sigaretten 

De manier waarop tabak wordt verwerkt, bepaalt of een tabaksplant wordt gebruikt om pijptabak te produceren of een andere, zoals tabak voor sigaretten. De snit en smaak van beide soorten tabak zijn compleet anders. Kijk maar eens rond bij BigBen, dan zie je de verschillen als snel. Sigaretten tabak wordt zeer fijn gesneden, veel fijner dan tabak voor een pijp. Net als pijptabak wordt het ook voorzien van kruiden, maar daarnaast ook met meer dan 500 additieven. Iets wat je niet terugvindt in pijptabak. 

Tabakspijp met grof gesneden tabak 

Met pijptabak ervaar je een natuurlijk tabak genot. Het is weliswaar aangevuld met diverse geurstoffen, maar het is zeker origineler. Sigaretten tabak wordt ook wel tabak van fijne snede genoemd. Door deze snede en de andere toevoegingen verbrandt het sneller en zorgt zo voor een verslavende rookervaring. Pijptabak daarentegen wordt veel grover gesneden en is daardoor luchtiger. Dat zie je in één oogopslag. En als je je neus dicht bij de pijptabak houdt, ruik je het verschil meteen. 

Let op het vochtgehalte 

Pijptabak is merkbaar vochtiger dan sigaretten tabak, waardoor het veel intenser kan ruiken, langzamer brandt en niet zo heet wordt dat het de pijp zou kunnen beschadigen. Het vochtgehalte ligt tussen 12 en 17 procent. Het mag niet vochtiger worden, want dan brandt het slecht en zal je een slechte rookervaring hebben. 

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *