Thuiswerken: Fijn of niet?

Je komt er bijna niet meer onderuit, het corona virus. Je wordt echt vanaf elke kant bedolven met informatie rondom dit virus. Het is nu zelfs zo ver gevorderd dat Nederland voor een groot gedeelte ‘’op slot’’ is gegaan. Bij iedereen wordt er verwacht dat er thuis gewerkt wordt mits dat mogelijk is. Dit zorgt natuurlijk wel voor een aantal obstakels. Allereerst is een thuiswerkplek vaak niet optimaal ingericht ten opzichte van je normale werkplek op het bedrijf. Waar je daar misschien twee beeldschermen had, heb je er thuis misschien maar één. Voor iedereen is het dus even passen en meten om thuis een fijne werkplek te kunnen creëren. Maar wat helpt er? Hieronder een aantal tips.

Strakke tijdsplanning

Een groot nadeel aan thuiswerken is toch zeker de mogelijke afleiding die je ondervindt. Kinderen, partner, TV, familie en eventueel kennissen kunnen er dan toch voor zorgen dat je sneller afgeleid bent dan normaal. Daarom is een goede tijdsplanning van groot belang! Als je op het werk al een strakke tijdsplanning hanteerde is het gemakkelijker om dit thuis aan te houden. Maar voor de mensen die dit niet deden is het toch slim om hier even over na te denken. Als je gerichte tijden hangt aan bepaalde klussen kun je efficiënter te werk gaan en ben je minder geneigd afgeleid te raken. Vergeet zeker niet om wat ruimte in te plannen tussen de geplande taken om jezelf wat meer ademruimte te geven als je toch afgeleid raakt. Dit is vooral belangrijk als je kinderen thuis zijn. Zo zorg je er voor dat niks vergeten wordt en dat je daarnaast nog steeds je taken afkrijgt. Een simpele to-do lijst kan hierbij al effectief zijn als je niet gewend bent aan een strakke tijdsplanning. Een belangrijk deel van thuiswerken dat niet moet worden vergeten is dat de structuur van een normale kantoor dag moet worden aangehouden.

Pauzes

Nou er toch vanuit huis gewerkt wordt kunnen de pauzes anders worden ingevuld. Ga even een rondje wandelen voor wat frisse lucht of ga even langs de supermarkt voor een lekkere en gezonde lunch. Doe de dingen die je tijdens de pauze op het werk niet kon doen. Door dit te doen vindt je in dat uurtje pauze toch iets meer rust en krijg je het idee dat er meer uit je dag gehaald kan worden. Even een uurtje hardlopen of juist in de middag een rondje lopen kan veel voordeliger werken dan vooraf wordt gedacht! Wees dan ook slim en ben flexibel in de tijd die je is gegeven!

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *