Tips als je gaat verbouwen

Je hebt eindelijk je droomhuis gevonden! Maar… het moet nog helemaal verbouwd worden.. Een hele klus, maar dan heb je ook wat. Het grote voordeel is dat je alles helemaal naar je eigen zin kan maken. Er zijn een aantal praktische tips waar je rekening mee moet houden bij het verbouwen van je huis.

Wensen

Misschien wel het allerbelangrijkste: bedenk van te voren goed hoe je het wilt hebben en hoe het eruit moet komen te zien. Zo kun je gericht op zoek naar alles wat je nodig hebt en kun je ook je kostenplaatje beter inschatten.

Vergunningen

Wellicht heb je allerlei geweldige plannen. Overkapping eraan of juist eraf, een aanbouw of dakkapel. Zoek van te voren goed uit wat wel en niet mag en waarvoor je een vergunning nodig hebt. Er is vaak een hoop mogelijk, maar het is wel belangrijk dat je aan alle wet- en regelgeving voldoet. Zo kom je ook later niet voor verrassingen of onnodige kosten te staan.

Financiële plaatje

Bedenk goed wat je wilt en of dat mogelijk is binnen het financiële plaatje. Heb je al een hoge hypotheek af moeten sluiten om het huis te kunnen kopen? Wellicht is het dan niet verstandig om voor de nieuwste snufjes en materialen te kiezen.

Tuin

Vergeet ook niet wat er buiten je huis moet gebeuren, bijvoorbeeld de achter- en voortuin. Dit heeft natuurlijk niet de hoogste prioriteit, maar is misschien wel handig om mee te nemen in het kosten- en totaalplaatje. Wil je het wel gelijk in orde maken? Dan is het misschien verstandig om voor goedkopere producten te kiezen, bijvoorbeeld een Adéquat schapenhek in plaats van een schutting of zelf een tuinset maken.

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *